vrijdag 31 mei 2013

Project 2020

VC Herenthout slaat met de verse voorzitter Steven Segerink vanaf volgend seizoen nieuwe sportieve wegen in. De club mag het dan wel bewust wat kalmer aan doen, bedoeling is om in 2020 opnieuw op het hoogste niveau van het volleybal te spelen.

Ondanks het feit dat het eerste team zich vorige maand van het behoud kon verzekeren in de Liga B, zet het bestuur van VC Herenthout bewust een stap terug. Straks wordt met de ploeg die kampioen speelde in eerste provinciale, gewoon gestart in tweede divisie. Het budget van de eerste ploeg, zo’n 25.000 euro, wordt geïnvesteerd in de eigen jeugd.
Op Nnieuws.be kunnen we lezen dat het sportieve plaatje voor het seizoen 2013-2014 ondertussen rond is. Peter Speackstadt (ex-GEA Happel Amigos Zoersel) wordt de nieuwe trainer van de heren 1. Jan Van Venckenray en Kris Eyckmans zijn aangetrokken als externe raadgevers. Steven Heylen en Filip Houtmeyers ontfermen zich over de dames 1 en Hans Vermeerbergen wordt jeugdcoördinator.
De Herenthoutse volleybalclub kijkt echter verder dan volgend seizoen. De verhuis van voetbalclub KFC Herenthout naar ’t Kapelleke heeft de volleyballers aan het denken gezet. VC wil op langere termijn aantreden in een eigen sporthal. Om een en ander te verwezenlijken wordt gerekend op steun vanuit het gemeentebestuur. Streefdatum voor het project is 2020.

Geen opmerkingen: