woensdag 29 mei 2013

Vicky Leysen waterskiet weer

Op zondag 19 mei vond in Rupelmonde de derde wedstrijd plaats voor het Belgisch Kampioenschap Racing 2013. De Herenthoutse Vicky Leysen waterskiede als tweede over de eindmeet.

Leysen was er na een lange pauze, die werd ingegeven door blessureleed, opnieuw bij in de formule 1-klasse van de dames. Tijdens haar eerste race (zondag 28 april, in Beringen) maakte Vicky de concurrentie meteen duidelijk dat ze terug is en dat er rekening moet worden gehouden met haar. Alleen Katrin Ortlieb kon weerstand bieden aan het tempo van de Herenthoutse, maar door een ongelukkige valpartij kon de Oostenrijkse uiteindelijk niet meestrijden voor de overwinning. Tijdens de tweede manche (woensdag 1 mei in Beringen) waren de rollen omgekeerd. Vicky eindigde daarin, net als in Rupelmonde, tweede na diezelfde Katrin Ortlieb.
Tussendoor trad Leysen ook aan in het Oostenrijkse Tulln-an-der-Donau voor de Europe Cup 2013. Op donderdag 9 mei eindigde ze tweede, achter die dekselse Ortlieb. Twee dagen later pakte ze wel de eerste plaats!

Indentikit Vicky Leysen
2000 >>> De 11-jarige Vicky Leysen droomt van waterskiraces. Bij gebrek aan een passende leeftijdscategorie wordt besloten om de reeks pre-miniemen in het leven te roepen. Onmiddellijk wordt duidelijk dat deze jonge skiër een mooie carrière te wachten staat. Overwinningen stapelen zich op, zowel op nationaal als internationaal vlak.
2005 >>> Het harde werk wordt beloond met een bronzen medaille bij de junioren op het wereldkampioenschap in Groot-Brittannië. Erkenning vanuit de sportwereld blijft niet uit: Vicky wordt genomineerd voor sportvrouw van Antwerpen en wordt in Herenthout verkozen tot sportvrouw van het jaar 2005.
2007 >>> Vicky maakt de overstap naar dames F1.
2010 >>> Ondanks een blessure behaalt Vicky een bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Spanje. Deze blessure zorgt er evenwel voor dat deelname aan wedstrijden in 2011 en het grootste deel van 2012 niet mogelijk is.
2012 >>> In oktober maakt Vicky haar comeback tijdens de Spaanse kampioenschappen dames F1 in Los Gigantes (Tenerife). Ze verovert er meteen een gouden medaille.

Geen opmerkingen: