vrijdag 20 september 2013

GAS-boete voor vermeend racistisch concert in Den Bluez

Nick Drijbooms, de uitbater van café Den Bluez, heeft een proces-verbaal aan zijn broek omdat hij vorige week vrijdag de vermeend racistische groep Légitime Violence uit Canada in zijn zaak liet optreden. Het omstreden optreden was eerst verboden in café Den Bolle in Morkhoven.

“We hebben samen gezeten met de burgemeester van Herenthout en de uitbater van café Den Bluez. Tijdens het gesprek hebben we ons ongenoegen geuit over het feit dat een verboden concert uit Morkhoven uiteindelijk naar Herenthout is gehaald”, zegt politiecommissaris Dirk Van Peer van lokale politie Neteland vandaag in de krant. “We hebben duidelijk gemaakt waarom we met dat soort van optredens problemen hebben. De café-uitbater heeft geantwoord dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat hij zich in het vervolg voorzichtiger zal opstellen.”
De politie heeft wel een proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk hangt Drijbooms een GAS-boete boven het hoofd. Het is de GAS-ambtenaar die uiteindelijk zal beslissen hoeveel die zal bedragen. Het bedrag van de boete kan oplopen tot maximum 250 euro.
Van Peer haalt twee redenen aan voor de sanctie. “Ten eerste is het evenement niet vooraf gemeld bij politie en gemeente. Ten tweede ging het ook om een evenement dat onrust bij de bewoners kan veroorzaken”, vertelt de politiecommissaris.
Bij burgemeester Roger Gabriëls (GBL) zijn na het concert dan ook heel wat vragen en opmerkingen van bezorgde buurtbewoners binnenlopen. Cafébaas Nick Drijbooms heeft beloofd optredens van enige omvang voortaan vooraf te melden. Bovendien moet hij extra maatregelen treffen bij evenementen die voor overlast kunnen zorgen.

De GAS-ambtenaar bleek uiteindelijk in een milde bui. Drijbooms heeft ons ondertussen laten weten dat hij geen boete heeft gehad ...

Geen opmerkingen: