dinsdag 22 oktober 2013

KFC pakt Bouwel in met 4-1

Zo’n 350 toeschouwers zakten afgelopen zondag af naar de Cardijnlaan voor het burentreffen tussen KFC Herenthout en Exc. Bouwel. Geïnspireerd door een aangenaam zonnetje maakte KFC er een ware demonstratie van.

De wedstrijd vangt aan zonder de geblesseerde Niels Leblon die in de opwarming dient af te haken. Zijn vervanger is Illian op de Beeck. Een eerste kans voor Herenthout dient zich aan langs Stijn Luyten, die zich op rechts kan doorzetten. Hij levert een prima voorzet af, maar Sven Stesses devieert jammer genoeg net naast.
Het betere spel is tijdens deze eerste minuten voor Herenthout en na alweer een prima voorzet van Luyten, staat Sven Stesses op het kwartier wel op de goede plaats en werkt beheerst af. Amper twee minuten later zijn de rollen omgekeerd. Stesses bedient op zijn beurt Luyten die beheerst de 2-0 tegen de netten duwt. De buren uit Bouwel kunnen er niet al te veel tegenover stellen. De bezoekende aanvallers Horacio Miguel Da Silva Lopez en Giovanni Huysmans worden gans de wedstrijd kort gedekt en komen nooit in hun spel.
Na de koffie hetzelfde spelbeeld. Herenthout toont veel werklust en na enkele minuten kan Ward Wouters alleen op doelman afgaan, maar hij stuit op een goed uitgekomen doelman Frederic Anthonis. Op het uur staat Anthonis weer paraat op een vrije trap van Stessens, na een fout op Wouters.
Even is er hoop voor Bouwel wanneer Huysmans in de 62ste minuut de bal vanop de hoek van de backlijn in doel trapt (2-1). Maar die wordt snel weer de kop ingedrukt wanneer Herenthout vlak na afcenteren een vrije trap krijgt, net over de eigen helft. Stijn Van Leemputte zet voor en Luyten lift de bal in één tijd over een twijfelende doelman Anthonis.
Bouwel probeert nog wel en krijgt enkele kansjes, waarvan er eentje op de bovenkant van de lat belandt. Het is echter opnieuw Stessens die in de 87ste minuut de eindstand op het bord zet via een nieuwe vrije trap.

U17
In de voormiddag raakte de U17 van trainer Ronny Van de Sande het maximum kwijt na een 2-2 gelijkspel tegen Pulderbos. Tien minuten voor tijd stond het nochtans 2-0 voor Herenthout. De U17 blijft wel nog ongeslagen aan kop van het klassement, met één puntje voorsprong op Bevel en vier op Oelegem en Emblem.