zaterdag 2 november 2013

Las Dallas @ Tegendeel

Vier strak in het pak geklede gasten uit de Kempen die in het Duits zingen: dat kan alleen maar Las Dallas (***) zijn. Het viertal trad afgelopen donderdag op in Eetcafé Tegendeel in de Molenstraat. Wij waren erbij en zagen dat het goed was.

Normaal treedt Las Dallas dus op in maatpak, maar voor de Halloween Party in het Tegendeel — voor de gelegenheid omgedoopt tot ’t Voordeel — mocht van de dresscode worden afgeweken. Vooral de als Joker verkleedde drummer Frank Dresselaers viel op.
Geheel in de sfeer van Halloween opende Las Dallas met een vrije bewerking van het thema van de cultserie ‘The Addams Family’. Daarna volgden strakke versies van ‘Was Wollen Sie’ en ‘Flikker’, met de geweldige zinsnede “Wir haben es noch probiert, aber es hat nicht funktioniert”. ‘Übermensch’ zorgde voor een rustpunt in de set. Alles bij Las Dallas gebeurt echter met een knipoog. Wat anders te denken van de lyric “Heute ist nicht alle Tage, ich komm wieder, keine Frage”. Wie geregeld naar Paulchen Panter heeft gekeken op den Duits zal begrijpen wat ik bedoel.
De covers die Bahnhof G. (Geert Verwimp), Theophrastus B. (Jan Geerts), Frankie Vierfinger (Frank Dresselaers) en Schmutsiger Herman (Peter Sneyers) in hun set smokkelen, zijn zorgvuldig uitgekozen. Zo klonken de reggaebeats aan het begin van ‘Ich Bin Wie Du’ bijzonder fris. ‘Eisbär’ werd gedragen door de synthesizer en gitaar van Jan Geerts, die in profiel zowaar leek op Gary Numan. ‘Helden’ van Bowie zorgde voor een eenzaam hoogtepunt. Straf hoe het nummer in het Duits aan zeggingskracht wint. Opmerkelijk was ook de cover van ‘Das Model’. Las Dallas koos ervoor om de Kraftwerk-klassieker enkel met gitaren te spelen. Maar niet alleen de covers waren top. Met het eigen nummer ‘Tot und Teufel’ heeft Las Dallas zowaar een hit in huis.
Straks verschijnt niet alleen het tweede album van de groep, er zijn ook plannen om mee te doen met Humo’s Rock Rally. Wij zijn benieuwd ...

Setlist >>> 1. Was Wollen Sie // 2. Flicker // 3. Elixier // 4. Affirmatief // 5. Übermensch // 6. Ich Bin Wie Du // 7. Volle Kraft Voraus // 8. Tot und Teufel // 9. Das Boot // 10. Eisbär // 11. Ratschlag // 12. Helden // 13. Zwei Herzen // 14. Automat // 15. Das Model // 16. Reine Himmel /// 17. Tot und Teufel // 18. Ich Bin Wie Du

Gehoord & gezien >>> Las Dallas, in Café Tegendeel, op donderdag 31 oktober 2013Geen opmerkingen: