dinsdag 31 december 2013

Extra drugs- en alcoholcontroles

Gedurende de jaarwisseling zet de federale wegpolitie extra personeel en middelen in om drugs- en alcoholcontroles uit te voeren. Een en ander staat de lezen in een persbericht op de webstek van de federale politie.

In het kader van de BOB-campagne zullen een honderdtal politiemensen extra ingezet worden bij controles voor een verkeersveilige nieuwjaarsnacht. De federale politie voorziet drie soorten controles. Mobiele ploegen die op de autosnelwegen patrouilleren zullen voertuigen aan de kant zetten waarvan een vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed is, onder meer door verdacht rijgedrag. Verder zijn er kleinere dispositieven, die zich regelmatig verplaatsen, en gedurende een korte tijdspanne controles uitvoeren. Tot slot zijn er grote controleplaatsen waar gedurende meerdere uren alle bestuurders onderwerpen worden aan een alcoholtest.
Bij één op de vier dodelijke ongevallen is alcoholgebruik een verklarende factor, aldus de federale politie, die ook verwijst naar een internationale studie waar bij een bevraging 26 procent van de Belgische bestuurders verklaarde de afgelopen maand onder invloed te hebben gereden. (Bron: BELGA)

Geen opmerkingen: