woensdag 11 december 2013

Manu Lemeur is Ondernemer van het jaar 2013

Het gemeentebestuur huldigde op maandag 9 december Manu Lemeur, zaakvoerder van Drukkerij Bulckens/ZwartOpWit, als ‘Ondernemer van het jaar’. Voor Lemeur is het de tweede prijs die hij dit jaar mag ontvangen. In juni werd zijn drukkerij door Voka Kempen West nog bekroond met de LON-award voor ‘Ondernemer van het jaar’.

Manu Lemeur is de kleinzoon van de legendarische Achilles Bulckens, die letterlijk geschiedenis heeft geschreven in Herenthout, zowel met zijn drukkerij als met zijn gazet Het Reklaamblad. Toen de drukkerij verweesd dreigde achter te blijven, blies kleinzoon Lemeur haar (online) nieuw leven in.
De drukkerij verhuisde ondertussen van Herenthout naar Herentals. En weer terug naar Herenthout, naar het industrieterrein. Maar bijna steeds met dezelfde mensen die de dozen inpakten voor de verhuis.
Drukkerij Bulckens/ZwartOpWit mag dan wel een moderne drukkerij zijn, de nuchtere geest van opa Bulckens waart er nog altijd rond. Verstandige keuzes hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf gezonder is dan ooit.
De verkiezing van ‘Ondernemer van het jaar’ viel samen met de start van de Lokale Raad voor Economie. Met de oprichting van deze raad wil het bestuur betere contacten onderhouden met de nijveraars, handelaars, vrije beroepen en landbouwers die onze gemeente rijk is. Schepen van lokale middenstand en economie Maurice Helsen (CD&V) reikte de onderscheiding uit.

Geen opmerkingen: