zaterdag 25 januari 2014

Tevredenheid

Als Vlamingen worden bevraagd waarover ze het meest tevreden zijn in hun gemeente, krijgt vooral de klantvriendelijkheid van de gemeentediensten een goede score. Op de tweede plaats komt het aanbod van sport en cultuur. Een en ander blijkt uit Het Gemeenterapport van Het Nieuwsblad.

Dat Vlamingen best tevreden zijn over de gemeente of stad waarin ze wonen, kon u maandag al lezen in Het Nieuwsblad. Op de vraag “Hoe graag woont u in uw gemeente?”, gaven inwoners van Vlaamse gemeenten een gemiddelde score van 7,9 op 10. Herenthout scoorde met 8,47 ver boven het gemiddelde. In de buurt deed enkel Vorselaar beter met 8,83.
Maar waar zijn we het meest tevreden over? Onderzoeksbureau iVox en Het Nieuwsblad peilden voor Het Gemeenterapport ook naar de tevredenheid op tal van thema’s. Vooral de klantvriendelijkheid van de gemeentediensten — op het containerpark of in de bibliotheek — krijgt een goede score: 67% van de ondervraagden geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn. Hoe het in Herenthout gesteld is, leest u hier.

Geen opmerkingen: