maandag 29 september 2014

Syriëstrijders in Herenthout?!

Zaterdag konden we in Het Laatste Nieuws lezen dat zeker 200 geradicaliseerde jongeren van Kortrijk tot Maaseik naar Syrië zijn getrokken om te vechten aan de zijde van IS en andere radicale groeperingen. Een veel groter aantal verdachten wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Tot in kleine, landelijke gemeenten toe. Ook Herenthout wordt in het artikel genoemd.

Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) is alvast niet opgezet het artikel en heeft ondertussen al gereageerd. “De journalist of redacteur neemt zeker een loopje met de waarheid”, bevestigt hij ons vandaag. “Morgen komt er een rechtzetting in de krant.”
Vorige week donderdag kreeg onze burgemeester volgende vragen voorgeschoteld: 1. Hebben jullie weet van vertrokken Syriëstrijders in jullie gemeente? Zo ja, hoeveel en zoveel mogelijk info over de kerels. 2. Hebben jullie weet van risicogevallen/mensen die jullie extra in de gaten houden? 3. Welke tactiek gebruiken jullie om scholen en dergelijke in te lichten/ te sensibileren?
“Na overleg met de dienst en de wijkagent, heb ik letterlijk het volgende geantwoord”, zegt Gabriëls. “In Herenthout hebben wij een gezin van zes personen (vier mannen en twee vrouwen). Volgens mijn informatie en ook die van de wijkagent zijn er geen problemen.” Voorlopig is IS in Herenthout dus nog geen issue ...

Geen opmerkingen: