woensdag 10 september 2014

Voetbaluitslagen (weekend van 6 en 7 september)

In een beklijvende wedstrijd heeft KFC van Linda Olen gewonnen met 2-1. De streekderby Herenthout-Linda lokt heel wat kijklustigen naar de Cardijnlaan, waar de supporters konden genieten van een aardige wedstrijd.

Na 10 minuten krijgen we aan beide zijden een mooie kans, eerst is het Yannick Janssens die Luyten op weg naar de bezoekende doelman stuurt, maar de keeper komt gepast uit zijn doel en kan de poging ongedaan maken. Daarna is het aan de overkant te doen, waar Joren Willems een foutje maakt op Linda-aanvaller Pironet, op de rand van het strafschopgebied. De vrijschop levert niets op. Op het kwartier gaat thuisdoelman Oorts goed plat op een afstandsschot van Vermeulen. Tien minuten later opnieuw een vrijschop voor Linda na gevaarlijk spel van een Herenthoutverdediger. Maar opnieuw is daar een prima keepende Oorts die redding brengt. Op het halfuur wordt een bedrijvige Luyten foutief gestopt door Jo Carens, die hiervoor de eerste gele kaart van de wedstrijd ontvangt. Twee minuten later krijgt Vermeulen Rik van Linda een mooie kans wanneer de bal na geharrewar bij hem terechtkomt. Vermeulen lobt de bal over de uitkomende doelman Oorts, maar de bal stuitert centimeters naast de winkelhaak. Vijf minuten voor rusten wordt Luyten nog eens diep gestuurd, maar hij wordt foutief gestopt, althans dat dacht iedereen, maar niet de scheids. In de tegenaanval die hierop volgt, trapt Vertessen hoog in het zijnet. Op slag van rusten mist Pironet een huizenhoge kans wanneer hij voor doelman Oorts staat, maar hoog over schiet.
We moeten 10 minuten wachten in de 2de helft voor het eerste gevaar, Yannick Janssens trapt een afvallende bal keihard op doel, echter er zit een Lindaverdediger in de baan van het schot. Linda Olen kan het tempo van in de 1ste helft niet volhouden en in de 63ste minuut trapt nieuwe aanwinst Dimitri Roofthooft KFC Herenthout op voorsprong. Een voorzet op Stesses wordt weggekopt in de voeten van Dimitri en deze trapt met zijn linker de bal binnenkant paal binnen, 1-0(60’ Roofthooft). KFC Herenthout ontwikkelt nu meer druk en Roofthooft besluit een schot in het zijnet. Gunther Bluys ontvangt nog een gele kaart (67’) voor een (noodzakelijke) fout. Twintig minuten voor tijd dwingt de mee opgerukte Jonas Peeters een corner af en deze wordt mooi binnengekopt aan de 1ste paal door Gunther Bluys, 2-0(70’ Bluys). Linda Olen dringt dan nog wel even aan het laatste kwartier via Vertessen (ver schot, meter naast) en Pironet (zijnet). Zes minuten voor tijd is het dan toch raak voor Linda, wanneer de ingevallen Tubex een vrije trap heerlijk over de muur buiten het bereik van doelman Oorts in doel trapt, 2-1(84’ Tubex). Linda probeert nog de gelijkmaker, maar het is Herenthout dat, op counter, de mooiste kans krijgt via Luyten. Stijn komt alleen voor doelman Marien, maar trapt naast het doel. (Verslag: PH, KFC Herenthout)