vrijdag 10 oktober 2014

Failliet Maité vindt overnemer in Kontich

De curatoren van het ­failliete dienstenchequebedrijf Maité uit ­Grobbendonk hebben donderdag een akkoord bereikt rond de overname van het bedrijf. Vijf kandidaten hadden zich gemeld om het dienstenchequebedrijf over te nemen. Easy-Service Dienstencheques uit Kontich trok uiteindelijk aan het langste eind.

“De overnemer heeft zich geëngageerd om tenminste 32 van de 40 mensen die bij Maité in dienst waren een arbeidsovereenkomst aan te bieden”, weet curator Paul Van Rompaey. Het Kempens dienstenchequebedrijf had strijksters en poetspersoneel in dienst. De jobs die opnieuw kunnen opengesteld worden, zouden uit beide categorieën komen. Het is nu aan de gewezen personeelsleden van Maité om de nieuwe arbeidsvoorwaarden te bekijken en te beslissen of ze overstappen.
De voorbije dagen lieten ook andere dienstenchequebedrijven verstaan dat ervaren personeel welkom is. “We hebben al heel wat mensen van Maité over de vloer gekregen”, wist Guy Hoegaerts van het Poetspaleis, een dienstenchequebedrijf in onder meer Herenthout en Vorselaar, gisteren in de krant. “We hebben heel wat openstaande vacatures voor poetshulpen en kunnen in principe een flink aantal mensen van Maité, tot zelfs allemaal, in dienst nemen als ze passen in onze organisatie en filosofie.”
Voor de 12 medewerkers van Maité die in de strijkwinkels aan de slag waren, lag een en ander iets moeilijker. Volgens Hoegaerts ligt de organisatie van strijken financieel moeilijker. Maar door de overname lijken ook de strijkers gered.

Geen opmerkingen: