woensdag 1 oktober 2014

Winterwandelingen gelanceerd

Dat Kempens Karakter, het intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar, sinds kort drie deelwerkingen (cultureel erfgoed, toerisme en bibliotheken) telt, kon je hier al eerder lezen. Gisteren werd in Heist-op-den-Berg het eerste initiatief van de deelwerking toerisme aan de pers voorgesteld: elf winterwandelingen, gebundeld in een unieke reeks.

Bernadette De Cat, voorzitter van de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg, heette iedereen welkom in Zaal Velodroom van CC Zwaneberg. Daarna was het aan de Herentalse schepen Ingrid Ryken (CD&V) om het initiatief van Erfgoedcel Kempens Karakter uitgebreid toe te lichten. “Tijdens de maanden november, december, januari en februari kan je bijna elke week in één van de gemeenten van Kempens Karakter terecht”, verduidelijkte Ryken gisteren. “Op 11 november wordt in Heist-op-den-Berg de start gegeven met een Proevertjestocht. De reeks wordt afgesloten met een winterwandeling in Westmeerbeek op 22 februari 2015.”

STREEKPRODUCTEN
Deelnemen aan de wandelingen kost telkens twee euro. In ruil hiervoor worden de deelnemers tijdens elke wandeling verrast met een proevertje. “Aan de wandelreeks is bovendien een leuke wedstrijd verbonden”, wist Ryken. “Indien je aan vijf wandelingen deelneemt, maak je kans op één van de twaalf manden met streekproducten zoals Berlaarse chocolaatjes, diamantkoekjes uit Grobbendonk, Heistse wijn, Belgische saffraan (met receptjes) uit Morkhoven, Herentalse Boompkes, Herenthoutse Peerkes, Den Hopperd uit Hulshout, Lierse Vlaaikens, Tripel Dynter uit Lille, Nijlense Schijfkes, Olense Boerkes, Putse Ridder en Florrekes uit Vorselaar.”

BROCHURE
Ter promotie van de winterwandelingen werd door Kempens Karakter een handige en aantrekkelijke brochure opgesteld. “In de brochure vind je voor de komende winter het volledige wandelaanbod van de twaalf deelnemende gemeenten”, laat Lieve De Saedeleer van Erfgoedcel Kempens Karakter ons weten. “Voor actuele informatie kan men altijd terecht bij de toeristische diensten van de betreffende gemeenten.”
En er is meer. “In de komende weken en maanden zal Kempens Karakter nog heel wat andere toeristische initiatieven ontwikkelen”, belooft De Saedeleer, “onder meer rond picknicken, de lokale musea en de volkscafés van de regio.”

Info >>> Lieve De Saedeleer, Erfgoedcel Kempens Karakter, Begijnhof 27 - 2200 Herentals, T: 014-21 97 00 of e-post.

Geen opmerkingen: