zondag 15 februari 2015

KFC Herenthout houdt ploeg samen

Bij KFC Herenthout geeft het bestuur alle krediet aan de huidige spelerskern en trainersstaf. Nico Janssens (T1), Kris Van De Sande (T2) en keeperstrainer Carl Engelen verlengden hun overeenkomst en zullen de club ook volgend seizoen sportief leiden. Daarnaast verlengden ook 16 spelers hun overeenkomst.

KFC doet het sinds de hervatting van de competitie trouwens heel goed. Na twee belangrijke overwinningen tegen rechtstreekse concurrenten Arendonk (0-3) en Poppel (0-1), werd vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld op Vlimmeren. De thuisploeg scoorde tweemaal via Bax maar Herenthout klom nog voor de rust op gelijke hoogte met goals van Joren Willems (strafschop) en Stijn Luyten. In de 2e helft liep Bax tegen zijn tweede gele kaart aan.
Herenthout behaalde tijdens de laatste vier wedstrijden een mooie 8 op 12, telt nu 21 punten en is ondertussen opgeklommen naar de 12e plaats in het klassement. Trainer Nico Janssens is dan ook positief. “We hadden voor de winterstop enkele zware uitslagen maar deze reeks geeft ons vertrouwen. Het zal echter drummen worden voor dat behoud en ik vrees dat we zullen moeten strijden tot de laatste speeldag.”