maandag 2 februari 2015

NOAH Herenthout

In samenwerking met het OCMW is Familiehulp vzw eind vorig jaar in onze gemeente gestart met NOAH Herenthout, een dagopvang voor ouderen. NOAH staat voor Nabijheid, Opvang, Aandacht en Huiselijkheid, en onderscheidt zich van andere dagverzorgingscentra door haar kleinschaligheid.

Bij NOAH kan je overdag terecht voor leuke dagdagelijkse activiteiten, zoals samen de krant lezen, een wandeling maken, een film bekijken, muziek beluisteren, kaarten, handwerkjes maken, een gezelschapsspel spelen ... Een verzorgende van Familiehulp begeleidt de gekozen activiteiten en zorgt voor het nodige toezicht en ondersteuning.
Om een en ander te duiden, organiseerde Familiehulp afgelopen vrijdag een infomoment in de cafetaria van Huis Driane. Marjolijn Somers, continuïteits- en permanentieverantwoordelijke bij Familiehulp: “Gebruikers van NOAH kunnen in kleine groepjes genieten van elkaars gezelschap en van een aangename dagbesteding. Samen met de verzorgende worden (aan)gepaste activiteiten uitgezocht. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de aangepaste douche en kan men genieten van een hand- en voetmassage of andere verzorgende taken.”
Alle activiteiten gaan door in een gelijkvloersflat van Huis Driane. Indien gewenst kunnen gebruikers ook een warme (dieet)maaltijd nemen.

NOAH Herenthout is geopend van maandag tot vrijdag van 8.45 tot 16.15 uur. Voor meer informatie: 014-28 32 20.

Geen opmerkingen: