donderdag 30 april 2015

“Graag snel terug”

Herenthout degradeert na een seizoen in tweede terug naar derde provinciale. Voorzitter Jan Willems blijft echter optimistisch.

“Het was een moeilijk seizoen maar in de terugronde hebben we toch enkele mooie wedstrijden gespeeld”, analyseert Willems een en ander in Het Laatste Nieuws van dinsdag 28 april. Op Minderhout had de ploeg echter een totale offday en werd met zware 7-1 cijfers verloren. “Als Balen verloor en wij wonnen, dan kwamen we op de dertiende plaats. Ach, we hadden al een tijdje ons lot niet meer in eigen handen.”
Herenthout had zich nochtans versterkt voor een langer verblijf in tweede provinciale. “We hebben met Miel Aerts (KVV Vosselaar) zelfs een speler uit bevordering aangetrokken. Het zal dus derde provinciale worden, maar we willen dan wel aan de kop spelen.” Want Herenthout wil op termijn terug naar tweede. “We gingen vorig seizoen vrij onverwacht op, maar de jonge groep heeft veel ervaring opgedaan en zal het de komende jaren ook goed gaan doen”, maakt Willems zich sterk.
En dan is er ook nog het verhaal van de nieuwe infrastructuur. “De omgevingswerken zullen eerstdaags beginnen”, weet Willems. De werken aan de kantine, die door KFC in eigen beheer wordt gebouwd, starten vermoedelijk in het najaar. “We hopen in het seizoen 2016-2017 in het nieuwe complex te spelen.”

Geen opmerkingen: