vrijdag 15 mei 2015

Clamotte opent het festivalseizoen

Met Clamotte Rock gaat het nieuwe festivalseizoen dit weekend echt van start. Het Herenthoutse muziekfestival is ondertussen al aan zijn negentiende editie toe.

“Bijna 20 jaar Clamotte”, mijmert medeorganisator Stefan Laenen deze week in Rondom. “Dan tellen we voor de eenvoud wel de 15 jaar mee dat we door het leven gingen als de Hooifeesten. Drie jaar geleden verhuisden we naar het huidige terrein van boer Jef maar sindsdien is er weinig veranderd.”
Clamotte Rock begint eraan op vrijdagavond rond 20.30 uur. “Rick De Leeuw is de hoofdgast op onze openingsavond. U kent de boomlange Nederlander vast. En hij kent Herenthout van eerdere passages in Zaal Lux in 1992 en twee jaar geleden in Torekensschool.” De Leeuw kent ook het belang van carnaval voor de Huirtuiteneir en zou naar verluidt ook minstens één carnavalskraker op zijn setlist plaatsen.
Minder bekend is dan weer het collectief Cookies And Cream. “Jammer, want deze Antwerpse groep is de heetste coverband van ons land. Deze heren spelen een show met nummers die u allemaal kan meezingen”, verzekert Laenen ons.

VASTE RECEPT
Op zaterdag opent de weide om 13.30 uur. “We serveren ons vaste recept. Een smaakvolle cocktail van live groepen en dj’s. Een mix van lokaal en internationaal, beginnend en gevestigd talent. Twee uitersten als voorbeeld: The Shades is een driekoppige band met enkel ‘Huirtuiteneiren’ in de rangen, terwijl The Undertones een Noord-Ierse groep is die na meer dan dertig jaar nog eens naar ons dorp afzakt. Hopelijk laden ze hun instrumenten niet gewoontegetrouw uit aan Zaal Lux”, grapt Laenen.
Een tweede headliner op zaterdag is Jett Rebel. Deze 24-­jarige Nederlandse multi-instrumentalist beschikt over bakken podiumprésence en stond eerder al op Pinkpop en Lowlands. U kent hem ongetwijfeld van zijn hit ‘Tonight’.
Twee andere namen om zeker niet te missen zijn die van Mark Foggo en Merdan Taplak. Foggo is een waardige vervanger voor The Skadillacs. In 2006 stond hij al op het podium van de Hooifeesten. Het Clamotte-team mag dan wel zweren bij zijn hits ‘New Shoes’ en ‘I Never Promised You Anything’, iemand moet de man toch eens uitleggen dat het terrein van Clamotte Rock op Herenthoutse bodem ligt en niet in Herentals. Merdan Taplak stuurt ons tot slot al dansend de nacht in met een mix van 40 jaar muziekgeschiedenis. ‘Imperial Dancefloor Material’, het nieuwste album van de Antwerpenaar met Turkse roots kreeg onlangs in De Morgen nog lovende kritieken: “Taplak trekt onbeschroomd de kaart van reggaefusion en exotische sfeerschepping zoals Major Lazer dat doet, en flirt met ninetieshouse. Een knieval voor de commercie? Welnee, daarvoor getuigt dit voer voor de dansvloer van een te groot vernuft en zin voor ambacht.” Astemblieft!

KLEINSCHALIG
Clamotte Rock is met gemiddeld 1.500 bezoekers een kleinschalig festival. Ambitie om te groeien is er niet. “Gezelligheid blijft één van onze troeven. Pintjes pakken met vrienden, lekker eten bij de Clamotte Moeders of koopjes doen op ons festivalmarktje”, aldus nog Stefan Laenen. En voor hen die ongeschoren de wei betreden, voorziet de organisatie ook dit jaar weer een eigen barbershop, waar men baard, neushaar en wenkbrauwen kan laten opfrissen.
Het terrein van Clamotte Rock is vlot bereikbaar met de wagen en bevindt zich op Oosterhoven, dichtbij de baan tussen Herentals en Herenthout en vlakbij speelgoedwinkel Happyland. Lokale festivalgangers worden echter aangespoord om met de fiets te komen. Er wordt dan ook een uitgebreide fietsenstalling ingericht. (Bron: Rondom)

TICKETS
Wie snel is kan nog tickets boeken via de website clamotterock.be of binnenlopen bij dagbladhandel aKtueel in de Vonckstraat in Herenthout. Een combi-ticket kost 25 euro. De ticketverkoop eindigt op volgende tijdstippen:
- COMBI-tickets: vrijdag 15 mei 2015 om 18.00 uur
- VRIJDAG-tickets: vrijdag 15 mei 2015 om 18.00 uur
- ZATERDAG-tickets: zaterdag 16 mei 2015 om 10.00 uur (aKtueel) en om 12.00 uur (online)Geen opmerkingen: