woensdag 20 mei 2015

Frans Schellekens schrijft een boek

Vorige week vrijdag stelde Frans Schellekens in onze bibliotheek zijn nieuwste boek ‘Jij en ik en de Wereld’ voor. De auteur verwelkomde naast een dertigtal belangstellenden ook onze schepen van cultuur Patrick Heremans (GBL).

Heremans beschreef Schellekens als een typische Kempense schrijver, “met oog voor details en de diverse aspecten van onze samenleving, die hij verweeft in zijn kortverhalen.” Hij verwees naar de Kempense plaatsen die steeds in het werk van Schellekens terugkeren, zoals onze eigenste Merodese Bossen en de Konijnenberg in Vosselaar.
Onze schepen van cultuur las ook enkele fragmenten voor en analyseerde deze telkens met een andere visie op de inhoud. Hij beschreef Schellekens’ nieuwe boek als “een mooie samenvatting van diverse dagdagelijkse sociale momenten, waarmee iedereen wel eens geconfronteerd wordt in zijn of haar leven.”
Daarom ook vond Heremans de titel heel toepasselijk, ‘JIJ en IK en de wereld’. “En die wereld is dan onze leefomgeving en iets verder: de sociale media.” De schepen sloot af met de boodschap dat het boek zeker een aanrader is voor ieder van ons.
Schellekens bedankte Heremans voor zijn mooie en positieve woorden en vervolgde met een korte afsluitrede. De schrijver omschreef de tijd als “een vluchtig iets” en las enkele korte fragmenten voor uit ‘De lange reis’, zijn allereerste dichtbundel. Schellekens stelde geen moraalridder te zijn, maar hoopte dat hij met zijn “kortverhalen een glimlach bij de lezer kon los toveren en zodoende een stukje geluk bij te brengen in het dagelijks bestaan.”
Bij een voorstelling van een boek hoort uiteraard een hapje en een drankje. Schellekens besloot dan ook met de gevleugelde woorden: “Gezondheid op jij en ik en de wereld!”

Het boek ‘Jij en ik en de wereld’ kan besteld worden bij de uitgeverij boekscout.nl (afdeling verhalen) of bij Frans Schellekens zelf via e-post.

Geen opmerkingen: