vrijdag 22 mei 2015

Pretroulette in het gemeentepark

Afgelopen woensdag was het gemeentelijke park het decor voor ‘Pretroulette in ’t park’. Ondanks een regenachtige start, zakten tientallen kinderen samen met hun ouders of grootouders af naar het park en beleefden er een ongelooflijk plezante namiddag.

Loket Kids & co had het initiatief genomen om tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ alle Herenthoutse vrijetijdsverenigingen die met kinderen en jongeren werken, uit te nodigen om hun werking voor te stellen aan de kinderen en hun ouders. Centrale thema van deze week was ‘Opvoeden in je buurt’. Het opvoeden van je kind(eren) doe je als ouder immers niet alleen, maar samen! Zo konden de Herenthoutse kinderen gedurende de hele middag proeven van een uitgebreid aanbod aan activiteiten.
De kinderen speelden naar hartenlust met de Pretcamionette onder leiding van de Chirojongens en -meisjes of volleybalden met de Herenthoutse volleybalclub, want ook de Sportsnack vond voor de gelegenheid in het park plaats en trok heel wat belangstellenden. Zij die het niet zo begrepen hadden op sporten, luisterden dan weer geboeid naar het verteltheater van de bibliotheek of bouwden met kartonnen dozen hun ideale buurt na bij De Kinderclub. We zagen een variatie aan fleurige huizen verrijzen. Zelfs Peter Kip, de kerk, de scholen, het (nieuwe?) voetbalplein van KFC en den ‘Delhaize’ werden nagemaakt.
Bij de spel-O-theek speelden de kinderen toffe gezelschapsspelletjes, maar ze konden zich evengoed uitleven op een springkasteel of laten grimeren door Jeugdatelier Matsijs en een begeleidster van De Kinderclub. Er liepen dan ook plots verschillende Spidermannen, prinsessen en ijskoninginnen rond in het park. Die konden op hun beurt gaan cadeautjestrekken bij de stand van De Gezinsbond.
Ook aan de allerkleinsten was gedacht. Zij speelden lustig bij het Peuterspeelpunt ‘Peuters & Zo’ en mochten er een kleurrijke ballon kiezen.
En alsof dit alles nog niet genoeg was, genoten kinderen, ouders en grootouders van een schitterend dansoptreden van Muses in Motion en van de mooie stemmen van de muziekacademie. Diegenen die van al dat plezier maken dorst hadden kregen, konden hun eigen smoothie gaan trappen bij de sapjesfiets.
En de ouders? Die speelden mee, genoten in het zonnetje van een kopje koffie of thee en snuisterden rond bij de standjes van de Opvoedingswinkel en Dansstudio Steps.

Geen opmerkingen: