donderdag 21 april 2016

RIP Prince

Sometimes It Snows in April ... De Amerikaanse popster Prince is vandaag overleden. Het nieuws werd door zijn woordvoerder bevestigd. Prince werd 57 jaar ...

“Met pijn in het hart moet ik bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson overleden is”, aldus Yvette Noel-Schure. Het levenloze lichaam van Prince werd aangetroffen in zijn studiocomplex Paisley Park in Minneapolis.
Vorige week vrijdag nog moest het privévliegtuig van de zanger een noodlanding maken omdat hij onwel was geworden na een optreden in Atlanta. Volgens The Guardian verbleef Prince een korte periode in een ziekenhuis in Illinois. Verschillende bronnen hadden het over een stevige griep en beweerden dat Prince haast uitgedroogd was.

Sometimes it snows in April
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending
and all good things, they say, never last

Prince werd geboren op 7 juni 1958 - een uitstekend bouwjaar voor de popgeschiedenis, want minder dan twee maanden later werden ook Madonna en Michael Jackson geboren. Zijn eerste platencontract tekende hij op zijn 18e, maar de grote doorbraak kwam er zes jaar later met de release van ‘1999’ en singles als ‘1999’ en ‘Little Red Corvette’.
Maar het is het iconische ‘Purple Rain’ dat Prince midden jaren tachtig tot koning bombardeerde. Hij zorgde voor een feilloze synthese van zwarte funk en blanke rock, en blonk uit in muziek die sexy, funky en provocatief was. Hits als ‘When Doves Cry’, ‘I Would Die 4 U’, ‘Raspberry Beret’, ‘Kiss’ en ‘Sign ‘o’ the Times’ volgden elkaar in sneltempo op. Het kleine genie, met een voorliefde voor de kleur paars, verzamelde zeven Grammy Awards, verkocht meer dan 100 miljoen albums en kreeg zelfs een Oscar voor de muziek van ‘Purple Rain’, een film die los gebaseerd was op zijn leven en waarin The Kid zelf de hoofdrol speelde.
Op 22 december 2015 zou Prince normaal gezien het Koninklijk Circus in Brussel aangedaan hebben - een concert dat geannuleerd werd in de nasleep van de terroristische aanslagen in Frankrijk. Zonde, want een Prince-show stond garant voor een energieke belevenis zonder weerga. Zo gaf hij in 2014 nog een stomend optreden in het Antwerpse Sportpaleis, gevolgd door een verrassingsoptreden in de Brusselse Botanique. En in 2011 deed hij tweemaal het Gentse Sint-Pietersplein vollopen, met een confettiregen, een hele slinger hits én veel publiek op het podium. Prince mensenschuw?
Vorige maand kondigde Prince nog aan dat hij zijn memoires wilde schrijven. De autobiografie ‘The Beautiful Ones’ moest volgens de uitgeverij Spiegel&Grau in de herfst van 2017 uitkomen ...
Binnen een paar jaar zal men mij vragen “Weet jij nog waar je was toen je hoorde dat Prince was overleden?” En ik zal gedecideerd “Ja!” antwoorden. Ik was namelijk het gras in de voortuin aan het afrijden ... (Bronnen: Belga, De Standaard, Knack)

You are now an official member of the New Power Generation
Welcome 2 The Dawn ...

Geen opmerkingen: