woensdag 21 september 2016

Repair Café in Herenthout

Wat doet u met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Breng ze mee naar het Repair Café. Het allereerste Repair Café van Herenthout vindt plaats op zaterdag 8 oktober in Huis Driane van 13 tot 17 uur.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst, waar buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en doet inspiratie op.

Wat kan je later repareren?
We hebben een aantal enthousiaste herstellers gevonden voor textiel en kleding, klein elektro en fietsen. Er is ook iemand aanwezig die juwelen kan herstellen en een messenslijper.

De herstellingen zijn gratis
We vragen je wel om zelf om de nodige wisselstukken mee te brengen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe band of ketting voor een fiets of een nieuwe rits in kleding. Wie een vrije gift wil doen, kan deze doneren in de collectebussen.

Niets om te repareren?
Geen probleem. Neem gerust een kijkje bij de reparaties en leer hoe het moet of kom iets eten en drinken in ons café. Voor de kinderen hebben we de PretCamionette voorzien.

Geef/ruil boekenkast
Je vindt er ook een geef/ruil boekenkast, waar je je oude, nog bruikbare boeken kan plaatsen en eventueel ruilen voor een nieuw boek.

Vragen?
Heb je nog vragen of help je graag mee aan dit initiatief? Neem dan contact op met de milieudienst op T 014-50 78 44 of milieudienst@herenthout.be.


Foto: Ilvy Njiokiktjien

Geen opmerkingen: