donderdag 29 december 2016

Radio Storm

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar is de Nonnenstraat de meest muzikale coté van Herentals. Creatieve geesten maken elke dag van 10 uur tot middernacht live radio in Galerie Storm. Iedere dj krijgt een blok van twee uur om zijn ding te doen. Vanaf 14 uur is telkens ook het Radio Storm Café open. Vandaag heeft Radio Storm tussen 22 en 24 uur met Marc ‘Mr Leblanc’ Vercammen een Herenthoutse insteek.

Galerie Storm heeft de afgelopen drie jaar van de rustige Nonnenstraat een hippe buurt gemaakt. Een en ander is de verdienste van Geert Verbist (44), die samen met ‘partner in crime’ Mieke Goris in de oude magazijnen van de winkel van Toremans een hippe kunstgalerie voor actuele kunst uitgebouwd. “Ik introduceer hier graag kunstenaars die een link met Herentals of de Kempen hebben”, zei Geert enkele dagen geleden in Het Nieuwsblad. “Dit is een no-nonsense galerie, ver weg van mainstream kunst. Ik wil vooruitstrevende dingen doen, maar dan wel met kunst die tussen de mensen staat. Ik moet er niks aan verdienen, want dan laat je daardoor je keuzes beïnvloeden. Noem het vrijwilligerswerk dat een verbinding probeert tot stand te brengen tussen de Herentalsenaren.”
Dat nobele streven bereikt Geert zeker tussen Kerstmis en Nieuwjaar met zijn dolle radiodagen. In zijn galerie staat een grote discobar opgesteld om alle (would-be) dj’s te ontvangen. Ze krijgen telkens twee uur speeltijd. Tapijten aan de muren zorgen voor de juiste klankkleur. Producer en geluidsman van dienst is Joachim Schraeyen.
De galerie krijgt een bonte stoet radiomakers over de vloer. “De muziekkeuze gaat van jazz, funk, soul en klassiek tot reggae, enzovoort”, zegt Geert. Van dj Pierre Kastrol over De Standaard-journalist Bart Steenhaut tot de Herentalse kunstacademie. Ook van de partij: De Annemiekes, Diva Benini, Herentalsenaar Jackie Billet en stadsambtenaar Jef Versmissen en zijn Westelse collega Christophe Sproelants. Geert zelf doet ook mee, als dj Ronny Compernolle.
Vanavond speelt Mr. Leblanc, de alias van Marc Vercammen, ten dans. Marc is berucht als dj van discobar New Order én als cafébaas van het Huirtuitse muziekcafé The Roots. Hij belooft voor vanavond “a trip down memory lane ... back to the roots ... strictly vinyl!” (Bron: Het Nieuwsblad)

Download hier de app en luister naar Radio Storm!

Geen opmerkingen: