zaterdag 24 december 2016

Warmste Week in ’t Klavertje

In het kader van het project klimaatscholen wilde Basisschool ’t Klavertje de leerlingen met een milieubewuste bril naar cadeautjes laten kijken. De leerlingen van de leerlingenraad stelden voor om in de maand december een actie voor een goed doel te organiseren.

“Wij hebben deze twee elementen gecombineerd tot een fijn project”, klink het in Gazet Van Antwerpen. “Onder het motto ‘haal een cadeautje uit jouw kast’ hebben we deelgenomen aan de Warmste Week van Studio Brussel. Onze leerlingen hebben thuis iets uit de kast genomen om het als cadeautje een tweede leven te geven bij één van hun medeleerlingen. Het geld dat normaal gespendeerd zou worden aan het kopen van iets nieuws, werd geschonken aan het goede doel.”
De leerlingen van vijf en zes trokken gisteren met de opbrengst van de actie, 310 euro, naar de tipi van Studio Brussel in de Schorre. “Als goed doel hebben we gekozen voor Feestvarken vzw, een vereniging die via het OCMW kinderen die in armoede leven een fijne verjaardag geven met een verjaardagspakket. Hierin zit een cadeautje, een traktatie voor klasgenootjes en benodigdheden om thuis een feestje te kunnen organiseren.”

RECORDOPBRENGST
Ondertussen zit de tiende editie van Music For Life erop. In totaal organiseerden de Vlamingen maar liefst 6.195 acties voor 1.311 verschillende zelfgekozen goede doelen. Dat zijn maar liefst 2.850 acties meer dan vorig jaar - bijna het dubbel.
Op dit moment bracht Music For Life al 7.802.913 euro op, een recordopbrengst. De Koning Boudewijnstichting verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen van acties die pas vandaag en gisteren afgesloten werden. Nadien betaalt de stichting de komende weken al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen.
Tijdens Music For Life was muziek de rode draad. U vroeg massaal plaatjes aan. Daarnaast steunden vele nationale en internationale topartiesten – van Het Zesde Metaal tot Bastille - de solidariteitsactie van Studio Brussel. Vijf bands speelden een benefietconcert in The Flame: Jamie Lidell, Goose, Tom Odell, Lost Frequencies, Bazart en Dua Lipa haalden elk 15.000 euro op voor een zelfgekozen goed doel.
“Het is onmogelijk om te beschrijven hoe ontroerend de verhalen zijn die deze Warmste week elke dag opnieuw gekleurd hebben. De kracht van jong en oud die zich samen onvoorwaardelijk met hart en ziel inzetten, heeft ons echt geraakt”, aldus presentators Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willem. (Bronnen: GVA, StuBru)
De leerlingen van ’t Klavertje sloten hun actie ‘haal een cadeautje uit de kast’ fier af met 325 euro opbrengst voor Feestvarken vzw. “We wensen daarbij iedereen fijne feestdagen met veel liefde, warmte en geluk!”

Het filmpje van hun bezoekje aan de tipi kan je hier bekijken.

Geen opmerkingen: