vrijdag 28 april 2017

Week van de Amateurkunsten

De Week van de Amateurkunsten is dé jaarlijkse kunstweek in Vlaanderen en Brussel. Van vrijdag 28 april t.e.m. zondag 7 mei 2017 wordt de kracht van zelf kunst maken getoond.

Met twee miljoen zijn ze, de acteurs, fotografen, dichters, schilders, muzikanten, tekenaars, performers, schrijvers, zangers, filmmakers en dansers die uit passie en goesting kunst beoefenen in hun vrije tijd. Tijdens de Week van de Amateurkunsten tonen ze hun werk aan het brede publiek.

THE MAKING OF
Met het jaarthema legt de organisatie de focus op het creatieproces, op proberen, vernieuwen en ervaring opbouwen. Als toeschouwer word je deze keer meegenomen achter de schermen tijdens atelierbezoeken, je kan deelnemen aan open repetities of een toonmoment bijwonen. Er zijn honderden concerten, expo’s en kunstroutes. Of je ontdekt wat er allemaal bij komt kijken door zelf deel te nemen aan één van de vele workshops of masterclasses. Het overzicht vind je op www.wak.be.

ER BEWEEGT IETS ... EN HET MAAKT LAWAAI IN TOREKES’SCOOL
In Herenthout wordt de week vandaag afgetrapt met enkele lokale helden die van jetje komen geven op Torekes’Cool. Jeugdraad Herenthout biedt jong muzikaal talent in Torekensschool een podium én publiek. Tussen de optredens door kan je genieten van een fris pintje, een lekkere hamburger en nog meer muziek!
Op zaterdag 6 mei 2017 zoeken leerlingen van de Muziekacademie enkele opmerkelijke locaties op om hun muzikale talenten met iedereen te delen. Er zijn optredens bij Bouwmaterialen Van Herck, Aldi en Delhaize. Verder is er de samenwerking van Kunstkring Toreke – Beeldende Kunsten, Atelier Matijs en Jeugdatelier Matsijs in de lokalen van Matsijs. Er zal gewerkt worden rond het thema “Er beweegt iets in Herenthout ... en het maakt lawaai”.

Wat >>> Week van de Amateurkunsten
Waar & wanneer >>> Diverse locaties in Herenthout, op vrijdag 28 april en zaterdag 6 mei 2017
Programma 28 april 2017 (Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat) >>> 18u30-19u30: Zangduo Celeste Verbeeck en Romy Goossens // 20u00-21u00: The Chalkheads (genre: pop-rock) // 21u30-22u30: Moules Parquées (genre: Musique française) // 23u00-24u00: Stone Piler (genre: hard blues); 24u30-01u30: Viktor’s Mind (genre: stonerfunkrock)
Programma 6 mei 2017 >>> 10.00u-11.00u: Slagwerkensemble o.l.v. Filip van Laer met Laura Develter op cello (Delhaize) // 11u30-16.00u: “Er beweegt iets in Herenthout ... en het maakt lawaai” (Atelier Matsijs, Molenstraat) // 13u-15u: The Chalkheads (Van Herck) // 13u-14u: Piano en zang met Ann-Sophie Sermeus en Nelle Papen (Delhaize) // 13u30-14.00u: Fluitensemble o.l.v. Karen Boussemaere met Amon Van de Velde op cello (Aldi)

Geen opmerkingen: