vrijdag 19 mei 2017

Clamotte Rock 21

De som van het aantal ogen op een dobbelsteen? Het atoomnummer van het scheikundige element Scandium? Het gewicht van de ziel uitgedrukt in gram? De leeftijd waarop je vroeger volwassen werd? De uitkomst is telkenmale 21 weten ze bij Clamotte Rock. En laat het festival nu net ook aan zijn 21e editie toe zijn!

“Dit jaar geen Lux-groep?!?” Er klinkt links en rechts wat gemor langs de zijlijn. Wie echter verder dan zijn of haar neus kijkt, ziet de namen van De Mens, The Wolf Banes én Guy Swinnen blinken op de affiche.
Laat ik u even meenemen op een trip down memory lane ... Vrijdag 18 december 1992: De Mens speelt in de Lux in het voorprogramma van The Scene. 19 december 1986: The Wolf Banes staan samen met De Kreuners én Big Bill, The Scabs, Bea Van Der Maat, Bart Peeters en Ludo Mariman op het podium van de Lux. En op vrijdag 20 oktober 1989 doet de groep van Wimmeke Punk dat nog eens dunnetjes over, deze keer ter promotie van de lp ‘Where is the party?’.

WIRE?
Dus tóch Lux-groepen op het podium van Clamotte Rock dit jaar. Toegegeven, Wire spreekt meer tot de verbeelding. En had misschien zelfs best gekund, want de Londense punkgroep rond Colin Newman en Graham Lewis heeft met ‘Silver/Lead’ een nieuw album uit en houdt zich dezer dagen op in België (het DRILL-festival met Wire, dat normaal op 13 mei had moeten doorgaan in de AB, is verplaatst naar een latere datum, n.v.d.r.).

DOG EAT DOG!
Het is wat het is en de affiche van Clamotte Rock 2017 is die van een volwaardig rock- en dancefestival met nationale allure. En wat Clamotte net dat tikkeltje bijzonder maakt, is dat de organisatie nog steeds volledig draait op de inspanningen van tientallen vrijwilligers. Chapeau!
Grootste naam dit jaar op de affiche is misschien wel die van Dog Eat Dog. De Amerikaanse groep staat in ons collectief geheugen gegrift met hits als ‘No Fronts’, ‘Who’s the King’ en ‘Rocky’. De New Yorkers speelden in een grijs verleden (1996) op TW en waren in 2015 nog te gast op Masters@Rock. Hun mix van punk, hiphop en metal zal de festivalweide op Oosterhoven ongetwijfeld doen ontploffen.
Andere kleppers zijn Compact Disk Dummies en Fleddy Melculy. Vorig jaar bracht de Vlaamse metalband op Pukkelpop The Shelter op het middaguur al helemaal aan het koken. “Zoveel volk, zoveel enthousiasme: dat hadden we nooit verwacht! En zeggen dat dit begon als een grap”, zei Jeroen Camerlynck, ook de frontman van de Brabantse rockgroep De Fanfaar, hierover in De Morgen. Wij zijn alvast benieuwd!

Wat >>> Clamotte Rock 2017
Waar & wanneer >>> Festivalterrein Oosterhoven, Herenthout // Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei 2017
Line-up vrijdag 26 mei 2017 >>> De Mens, The Wolf Banes, Stone Piler en Captain Kaiser
Line-up zaterdag 27 mei 2017 >>> Compact Disk Dummies, Dog Eat Dog, Guy Swinnen Band, Skyve ft. Eva De Roo & MC Miyagi, Yves Deruyter, M&T, Fleddy Melculy, Double Veterans, Prince Beastly, Yolotanker, Hypesquad, Emillion en DJ Aggie
Tickets >>> Clamotterock.be en Dagbladhandel Papyrus in Nijlen

Geen opmerkingen: