maandag 15 mei 2017

Pauze in ’t Park: Alice in Dromenland

Van 16 tot en met 23 mei wordt voor de dertiende keer de ‘Week van de Opvoeding’ georganiseerd. Opvoeden zit in de dagelijkse dingen. Eten rond de tafel, samen boodschappen doen, tv-kijken, de hond uitlaten, op weg in de auto of met de fiets, op de tram en de bus, de afwas doen of vrienden over de vloer: al deze momenten gaan over samen leren leven en rekening houden met elkaar.

Tijd maken voor een gezamenlijke gezinsmaaltijd bijvoorbeeld, tussen alle drukke bezigheden door, is zo’n dagdagelijks moment waarin je vaak ongedwongen aan het opvoeden bent. Niet alleen omdat het dan gaat om netjes aan tafel zitten, beleefd om de waterkaraf vragen of met mes en vork eten. Vooral omdat het een gelegenheid is om over de dagelijkse ervaringen te vertellen en echt naar elkaar te luisteren. Grappige en blije momenten delen met elkaar, maar ook tonen wat je raakte, waarover je boos of ontgoocheld was. Momenten waarop een scala aan emoties de revue passeert.
Op 17 mei 2017 organiseert Huis van het Kind Herenthout daarom weer de ‘zen’-namiddag ‘Pauze in ’t Park – Alice in Dromenland’ voor alle kinderen met hun (groot)ouders, tantes, nonkels, neefjes, nichtjes ... Kom langs in het park waar Alice je meeneemt naar haar dromenland en waar je kunt genieten van allerlei leuke activiteiten: Verteltheater Kamishibai; kaartspel en kindermassage; blote voetenpad en kaartenzoektocht; reuzeschilderij en PretCamionette; springkasteel en spelotheek; ouderterras; optreden muziekschool; Sportsnack; lachyoga; peuterturnen; reuze picknick; workshop toneel ... Breng zeker ook de flyer mee en geniet van een gratis picknick voor de kids of een gratis thee of ice-tea voor de ouders!

Wat >>> Pauze in ’t Park: Alice in Dromenland
Waar & wanneer >>> Gemeentelijk park, Bouwelse Steenweg, Herenthout, van 13.30 tot 16.30 uur

Geen opmerkingen: