zaterdag 29 juli 2017

Eenrichtingsverkeer op de markt?

Nnieuws.be pakte onlangs uit met het bericht dat het gemeentebestuur eenrichtingsverkeer zou gaan invoeren op ons marktplein. “Het eventueel verwerven van parking Poelmans in de Molenstraat in Herenthout biedt het gemeentebestuur de mogelijkheid om het marktplein aan te pakken”, aldus de reporter van dienst.

Nnieuws.be schrijft dat heel wat bewoners het geen slechte oplossing vinden dat het gemeentebestuur de parking van het voormalige ALVO-warenhuis zou overnemen. “Het driehoeksmarktplein staat nu vol auto’s terwijl het fileleed in het centrum nog altijd toeneemt. De parking ligt op wandelafstand van het centrum. De parkings op het marktplein kunnen dan verdwijnen. Meer nog, wanneer er eenrichtingsverkeer op de Markt wordt ingericht en het zwaar verkeer uit het centrum gebannen wordt, kan het dorpscentrum opnieuw leefbaar gemaakt worden.”
Nog volgens nnieuws.be beloofden enkele raadsleden om na hun vakantie deze opportuniteit verder uit te werken. “Geld zoeken voor de aankoop van de parking en de verkeersstromen in het centrum in kaart brengen. Dat het kan bewijzen ze in Kasterlee waar het dorpsplein na de vakantie wordt aangepakt.”
Schepen Maurice Helsen (CD&V) reageerde eerder verbaasd op de berichtgeving van Nnieuws. “Ik zou best eens willen weten wie die raadsleden zijn”, vertelde hij ons tijdens de 21 juliviering. “Het is wel zo dat de gemeente de mogelijkheid onderzoekt om de parking van Poelmans te verwerven. In de Molenstraat is de parkeerdruk namelijk vrij hoog en zouden extra plaatsen zeer welkom zijn. Maar het verhaal over eenrichtingsverkeer op de markt is kort door de bocht.”


Foto: Rabbits Ballooning Team

Geen opmerkingen: