donderdag 31 augustus 2017

Jobstudent van het Jaar

Unizo Provincie Antwerpen heeft afgelopen maandag de Jobstudent van het Jaar in de provincie Antwerpen in de bloempjes gezet. Lien Meeuwssen is 17 jaar, woont in Herenthout en werkt bij CT Paramedics in Grobbendonk. Tijdens het schooljaar is ze studente judoka aan de Topsportschool in Antwerpen. Van de vakantie maakte ze gebruik om haar eerste bedrijfservaring op te doen.

De wedstrijd Jobstudent van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door Unizo en ADMB. Bedoeling is om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. “Bij de start van het nieuwe schooljaar wensen we iedere leerling veel succes en een jaar waarin ze ook binnen hun leeromgeving voldoende kansen krijgen om hun ondernemingszin verder te ontwikkelen”, zegt provinciaal Unizo-directeur Sofi Van Ussel.

MEERWAARDE
Lien Meeuwssen en CT Paramedics bewijzen volgens Unizo dat een jobstudent een belangrijke meerwaarde voor de onderneming kan zijn. “Enerzijds zorgen jonge mensen met nieuwe, frisse ideeën voor verdere innovatie binnen een bedrijf. Anderzijds doen jobstudenten een pak werkervaring op die zij kunnen gebruiken om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het biedt hen de kans om aan het bedrijf waar zij als jobstudent aan de slag zijn te laten zien wat ze in hun mars hebben. Of de ondernemer kan hen laten proeven van de noodzakelijke realiteitszin die nodig is om succesvol een eigen bedrijf op te starten”, klinkt het bij zelfstandigenorganisatie Unizo provincie Antwerpen.

DOORZETTER
CEO Elly T’Seyen van CT Paramedics nomineerde Lien en is vol lof over haar. “Lien behaalde op de Topsportschool mooie resultaten en werd dit jaar nogmaals Belgisch kampioene. Op Europees vlak heeft ze echter enkele tegenslagen gehad met blessures, operaties en revalidatie tot gevolg. Maar het is een doorzetter, ze ziet alles positief en gaat met een bepaalde flair door het leven. Door de intensieve trainingen doorheen het academiejaar komt ze er normaal niet toe om een studentenjob te doen. Deze zomer ging ze wel op zoek naar een job, die ze combineerde met haar huidige revalidatie na een knieblessure. Ze kijkt uit naar haar eerste loon dat ze zal verdienen en ik ben er zeker van dat ze er leuke dingen mee zal doen of het goed besteedt. Maar vooral, ze geniet van haar job en vindt het supertof om bij CT Paramedics dit te mogen ervaren.”

IDENTIKIT CT PARAMEDICS
CT Paramedics is een bedrijf met een hart in de zorgsector. “We ondersteunen de zorgverstrekker, meer bepaald verpleegkundigen en zorgkundigen in hun dagdagelijkse activiteit van thuisverpleging. CT Paramedics is een klantgerichte organisatie die de nodige diensten en service aanbiedt en ervoor zorgt dat zorgverstrekkers voorzien worden van de nodige opleidingen”, legt CEO Elly T’Seyen uit. “We bouwen aan een netwerk van dienstverleners om de patiënten centraal te stellen en zorgen ervoor dat deze langer thuis kan blijven.” (Bron: Madeinkempen.be)


Lien Meeuwssen werkte tijdens de zomermaanden bij CT Paramedics, waar ze voorschriften digitaliseerde en het onthaal en de receptie voor haar rekening nam. Op de foto: Elly T’Seyen en Lien Meeuwssen.

Geen opmerkingen: