donderdag 14 september 2017

Gouverneur bezoekt Herenthout

Morgen vrijdag 15 september brengt gouverneur Cathy Berx (CD&V) een werkbezoek aan onze gemeente. Na het werkbezoek wordt aan de gouverneur en haar medewerkers een lunch aangeboden.

Communicatieverantwoordelijke Martine Lauwen: “Onze gemeente wil de provincie bedanken voor de goede samenwerking en subsidiëring van de verkeerseducatieve routes (VERO’s) voor voetgangers. Tevens hoopt de gemeente dat het volgende project, namelijk de aanleg van VERO’s voor fietsers, ook mag rekenen op de steun van de provincie.”
Na een welkomstwoord van burgemeester Patrick Heremans (GBL) wordt onze gemeente voorgesteld aan de hand van een korte presentatie. Gouverneur Berx van haar kant zal het nieuwe takenpakket van de provincie toelichten met de concrete gevolgen voor de samenwerking met de gemeenten.
Op de agenda ook een luik mobiliteit. Er wordt gepeild naar het standpunt en de mogelijkheden van de provincie omtrent de uitwerking van een vrachtroutenetwerk dat betrekking heeft op verschillende gemeenten. Ook een uitbreiding van het openbaar vervoer van De Lijn komt aan bod.
Tot slot staat er ook een bezoek aan de nieuwe gemeentelijke assistentiewoningen en het dienstencentrum op het programma. Er wordt gepeild naar de subsidiemogelijkheden vanuit de provincie voor de ondersteuning van de dienstverlening en buurtgerichte zorg.


Foto: De Tijd (2016)

Geen opmerkingen: