vrijdag 9 februari 2018

Eerste sneeuwvlokken aan de kust, maar ochtendspits verloopt kalm

In West-Vlaanderen is het inmiddels beginnen sneeuwen. De sneeuwzone trekt langzaam van west naar oost, en zal rond de middag het centrum van het land bereiken.

De ochtendspits verloopt opvallend rustig, maar het Agentschap Wegen en Verkeer roept iedereen toch op om zo veel mogelijk veilig thuis te blijven of voor andere vervoersmiddelen te kiezen. Er worden immers tot in de late namiddag sneeuwbuien voorspeld. Die winterse buien kunnen plaatselijk hevig zijn en doorgaan tot de avondspits. Wegen en Verkeer raadt automobilisten dan ook aan om thuis te blijven . “De wegen kunnen er gevaarlijk glad bij liggen, dus elke weggebruiker die vandaag niet de baan op gaat is er eentje meegenomen.”

THUISWERKALARM
Ook minister van Werk Kris Peeters (CD&V) riep gisteren op om vandaag thuis te werken indien mogelijk. Nadat de sneeuw in december aanleiding vormde voor verkeerschaos, pleitte het KMI voor een thuiswerkalarm bij noodweer. Toen al gaf Peeters meteen aan gewonnen te zijn voor het idee. Thuiswerken bij noodweer is alvast wettelijk mogelijk, zei hij toen. “Occasioneel thuiswerk is expliciet voorzien in de wet werkbaar en wendbaar werk (..) Daaronder kan ook thuiswerk bij uitzonderlijke weersomstandigheden vallen.”


Geen opmerkingen: