donderdag 22 februari 2018

Levensloop Neteland 2018 kick-offinformatiesessie

Op 26 en 27 mei 2018 organiseren Herenthoutse en Heistse vrijwilligers in samenwerking met de Stichting Tegen Kanker op en rond Sportcentrum De Lichten in Booischot een tweede editie van Levensloop Neteland. Weet je niet wat Levensloop is? Niet getreurd! Een en ander wordt op vrijdag 23 februari toegelicht tijdens een informatiesessie in Café Victoria in Booischot.

Tijdens de kick-offinformatiesessie in Booischot zal het concept Levensloop nog eens dunnetjes worden uitgelegd. “Het draait allemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een gemeente komt gedurende 24 uur samen om te vieren, te herinneren en te strijden”, vertelt voorzitter Pascal Sermeus, bezieler van twee vorige Levenslopen in Herenthout.

TROFEE VAN VERDIENSTE
Dat Levensloop leeft in Herenthout, mag gerust een understatement genoemd worden. Zijn tomeloze inzet voor de organisatie leverde Pascal Sermeus vorige maand dan ook de Trofee van Verdienste op tijdens een gesmaakte gala-avond in GOC Ter Voncke. Sermeus betrok toen in zijn dankwoord alle vrijwilligers die mee de kar van Levensloop Neteland trekken en getrokken hebben, want zonder hen géén mooi en warm solidariteitsevenement. “Jullie hebben van Levensloop een fantastisch feest gemaakt met een opbrengst van meer dan 180.000 euro, maar waar vooral de Vechters en hun zorgdragers geëerd zijn geworden.”

VAN HERENTHOUT NAAR NETELAND
De twee vorige edities van Levensloop in onze regio vonden telkens plaats op ’t Kapelleke. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst onder de noemer Neteland. Een recordaantal Vechters - maar liefst 82 (!) - schreef zich in en 1.078 wandelaars en lopers, verdeeld over 28 ploegen, maakten de 24 uren vol. Het maakte van de eerste editie van Levensloop Neteland een geslaagd evenement, dat kan dienen als blauwdruk voor de volgende edities.
Dat vond ook burgemeester Patrick Heremans en hij daagde op de slotdag zijn aanwezige collega Luc Vleugels van Heist-op-den-Berg uit om beter te doen. En Vleugels nam de handschoen op. Hoe hij dat gaat doen, komt hij vrijdag haarfijn uitleggen.

HEIST-OP-DEN-BERG
Ondertussen komt de Levenslooptrein onder stoom. Momenteel zijn er 15 vechters, 52 deelnemers en 7 teams ingeschreven. De teller met giften geeft meer dan 2.000 euro aan.
Maar Jimmy Frey wist het in 1970 al: Er kan er nog altijd eentje bij! En van Pascal Sermeus mogen het er veel meer zijn. “Als groot-Heist ongeveer evenveel inwoners heeft als de gemeente Beveren, zou het logisch zijn dat er (bijna) evenveel teams zouden inschrijven, niet?!? Komaan dan, laat je niet kennen en schrijf je team vandaag nog in! We zien je graag op vrijdag 23 februari voor de infosessie, waar we trouwens een primeur zullen vrijgeven. Teams kunnen nog tot einde april inschrijven.”

STICHTING TEGEN KANKER
Om de twijfelaars onder u over de streep te trekken nog dit: het doel van Levensloop is om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker: 1. het wetenschappelijk kankeronderzoek financieel steunen; 2. een gezonde levensstijl en preventieboodschappen promoten; 3. sociale hulp bieden aan de mensen getroffen door kanker en hun naasten; 4. het mobiliseren van alle beschikbare middelen en diensten ten voordele van de strijd tegen kanker.
Gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten in de organisatie, als verantwoordelijke of als medewerker, nemen best contact op met Pascal Sermeus. “Concreet zijn we op zoek naar teams die 24 uur willen wandelen/lopen, vrijwilligers om voor en tijdens het event te helpen én - last but not least - Vechters die eregast willen zijn op ons event. Want het is voor hen dat we het allemaal doen.”

Wat >>> Levensloop Kick-offinformatiesessie, gevolgd door karaoke
Waar & wanneer >>> Café Victoria (Dorp 33, Booischot), op vrijdag 23 februari 2018, om 19 uur

Geen opmerkingen: