woensdag 25 april 2018

Herenthoutse Week van de Amateurkunsten

De Week van de Amateurkunsten is dé jaarlijkse kunstweek in Vlaanderen en Brussel. Met twee miljoen zijn ze, de acteurs, fotografen, dichters, schilders, muzikanten, tekenaars, performers, schrijvers, zangers, filmmakers en dansers die uit passie en goesting kunst beoefenen in hun vrije tijd. Tijdens de Week van de Amateurkunsten tonen ze van vrijdag 27 april t.e.m. zondag 6 mei 2018 hun werk aan het brede publiek.

Met het jaarthema wordt telkens een focus gelegd. KUNST BUITEN! gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, je kunst binnenste buiten halen, maar ook over de plaats van kunst binnen onze samenleving. En een artiest kan altijd buiten de lijntjes kleuren...

HERENTHOUTSE WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN
Heel wat organisatoren gaan met het thema aan de slag om bezoekers een extra fijne ervaring te bezorgen. Ook in onze gemeente. Wij zetten alles graag op een rijtje.

  • MinC trapt af met ‘Lokale Helden’, op vrijdag 27 april in GOC Ter Voncke. Om 17u start het afterwork-gedeelte, met lokaal draaitalent achter de knoppen. Hongertjes worden intussen gestild bij de (eveneens lokale) foodtrucks en aansluitend starten de live optredens met, ook al lokale, muziek van (hou u vast): The G&G’s, Jubile, Prince Beastly, Las Dallas, The Shades, The Chalkheads en Moules Parquées. Afsluiten doet Herre Cambré met zijn “The Hendrix”. Het exacte programma van deze indrukwekkende line-up kan je downloaden.
  • Op donderdag 3 mei (13u30-16u30) laten onze OKRA-schilders de deuren openzwaaien van het Oud Kapelleke. Ze stellen hun werk (acryl, olieverf, aquarel, tekenen) graag aan je voor. Met wat geluk wandel je zelfs met een kunstwerk naar huis, want traditiegetrouw is er ook een tombola. OKRA wordt dit jaar versterkt door Seppe Van den Schoor. Hij toont zijn werken in koper en hout.
  • Onder leiding van graffitikunstenaar Bert Mans, biedt Kunstkring Toreke een workshop aan voor alle Herenthoutse jongeren (en ouderen) die hun spraying skills eens willen uittesten. Op zaterdag 5 mei van 11u30 tot 16u in het atelier te Molenstraat 36. Trek kledij aan die vuil mag worden.
  • Jeugdatelier Matsijs pakte een aantal elektriciteitskastjes op straat aan en maakte ze tot echte kunstwerken. Vanaf het begin van de WAK (27/04) kan je in de bib en op het gemeentehuis een folder bekomen om ze allemaal te gaan spotten. Tip: de folder is online al beschikbaar om thuis af te printen!

Geen opmerkingen: