vrijdag 27 april 2018

Met Peer naar weleer: een puzzeltocht langs erfgoedborden

Sinds gisteren hangen er vijf gloednieuwe erfgoedborden in Herenthout. Deze borden werden ontwikkeld door gemeente, Toerismeraad en Heemkring Sandelyn, met steun van Kempens Karakter. Ze illustreren een aantal historische locaties in ons dorp.

Maar wat meer is, er werd ook een traject op kindermaat (5 tot 12 jaar) uitgestippeld langs vier van deze locaties, met onderweg allerlei leuke puzzels. De puzzeltocht wordt nu zondag 29 april officieel voorgesteld. Deelname is gratis. Afspraak aan de feestzaal, voor vrij vertrek tussen 13 en 16 uur.
Communicatieambtenaar Vicky Verbeeck: “We hebben voor alle deelnemers een ijsje! En wie weet ben je ook nog een van de gelukkigen die een luxe editie van de strip van Peer Stoet wint ... Het is trouwens ook opendeurdag van de brandweer, dus dubbele pret!”
Kan je er niet bij zijn zondag? Geen probleem! De puzzeltocht blijft nadien permanent beschikbaar door de QR-codes die je op de borden vindt, of door de brochure die je op het Loket Vrije Tijd kan bekomen. Met bijzondere dank aan Jade Daneels (illustraties), Justien Dieltjens (stem) en Peer Stoet (schenking prijzen).

Geen opmerkingen: