zondag 24 juni 2018

Straf scenario

Engeland heeft er met de vingers in de neus zes in het mandje gelegd tegen Panama en zo doen topschutter Harry Kane en zijn ploegmakkers niet onder voor onze Rode Duivels. Allebei zes punten en ook nog eens exact hetzelfde doelsaldo. Wie wordt er dan groepswinnaar?

Dat zal het onderlinge duel van komende donderdag moeten uitwijzen. Natuurlijk, als een van beide landen wint dan is er geen vuiltje aan de lucht, maar wat als België-Engeland uitdraait op een gelijkspel? Hallo, FIFA?

STRAFPUNTEN
Wat blijkt: dan geeft de zogenaamde fair play de doorslag, met name het aantal gepakte gele en rode kaarten. Een geel karton levert een land één strafpunt op, een tweede gele kaart meteen drie stuks en voor een uitsluiting krijg je vier strafpunten. Concreet: Engeland kreeg al twee gele kaarten en wij drie stuks. Jan Vertonghen, Thomas Meunier en Kevin De Bruyne kregen elk al geel onder de neus geduwd. 
Slotsom en conclusie: als er donderdag geen gele kaarten vallen - wat nu wel heel opvallend zou zijn - dan is Engeland groepswinnaar en stoten wij als nummer twee door naar de achtste finales. Maar stel dat de Engelsen één gele kaart pakken en wij niet dan is er ook op dat vlak een ex aequo. En dan zal het lot moeten bepalen wie als nummer één uit de bus komt, toch wel een straf scenario. (Bron: voetbalkrant.com)

Geen opmerkingen: