vrijdag 16 november 2018

Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis. De lage prijs van de woonmeters werd bekomen via een groepsaankoop, die kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO-uitstoot tegen 2020.

De woonmeter (of thermohygrometer) is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.
Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.
Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

De verkoop van de woonmeters loopt van 15 november tot zolang de voorraad strekt. Op donderdag 17 januari 2019 om 19 uur organiseert IOK een gratis infoavond rond het ‘Gebruik van woonmeters” in de gemeentelijke feestzaal (Bouwelse Steenweg 8). Iedereen welkom!

Geen opmerkingen: