dinsdag 22 januari 2019

Zeges voor Laurent Bierinckx en Sem Janssens

Zondag pakten twee Herenthoutse sporters de zegepalm in hun sporttak. Laurent Bierinckx liep in het Herentalse Netepark naar zijn allereerste veldloopoverwinning bij de Seniors, terwijl Sem Janssens als eerste over de meet bolde bij de laatstejaars Aspiranten in Heusen-Zolder.

Ondanks concurrentie met de crosscup in Hannut, de veldloop in Bornem en het nadeel om uitzonderlijk een week na het provinciaal kampioenschap geprogrammeerd te staan, kreeg AC Herentals toch nog meer dan 700 deelnemers aan de start van zijn 46e veldloop. Laurent Bierinckx ging ‘in eigen huis’ als een van de favorieten van start op de 9260 meter lange cross. Gedurende de ijskoude namiddag stond er geen maat op onze dorpsgenoot. Vrijdag nog zilver op de verkiezing bij de sportman van het jaar, zondag reeds zijn eerste zege van 2019. Laat ons zeggen dat Laurent zijn eerste stap richting een volgende nominatie met verve heeft afgewerkt.

De Zolderse Veldrijders kregen zondag in het Helzoldstadion liefst 198 renners aan de start. Van de 32 deelnemers bij 14-jarige Aspiranten nam Sem Janssens vanaf de start de leiding en hij zou die positie niet meer afstaan tot aan de finish. Hij was 10 seconden sneller dan ploegmaat Gilles Dockx en Ibe Dhondt. Meteen de eerste officiële zege van het seizoen voor Sem. In september zegevierde Sem al eens in Viersel, maar dit was in een onofficiële wedstrijd.
Het feit dat hij zolang op zijn eerste zege moest wachten, is volgens Sem enkel aan hemzelf te wijten. In de eerste cross van het seizoen te Nossegem maakte onze dorpsgenoot een beginnersfout door te zegezeker te zijn en te vroeg te vieren. Door deze vroegtijdige viering werd Sem nog nipt geklopt op de meet. Een jeugdzonde, maar misschien wel de perfecte leerschool voor de toekomst!
Sem verzamelde dit seizoen trouwens al heel wat ereplaatsen. Een overzicht: 2e in Nossegem, Diepenbeek en Overijse; 3e in Bonheiden; 4e in Herenthout en Arendonk (PK); 5e in Kontich; 7e in Hamme; en 8e in Lille (BK).

In hetzelfde Heusden-Zolder reed Niels Ceulemans op zaterdag naar een 6e plaats bij Nieuwelingen, terwijl broer Michiel 12e werd bij de Junioren.

Op zondag stonden in Meer-Hoogstraten dan weer de laatste wedstrijden tellende voor de Moedige Veldrijder op het programma. Niels Ceulemans werd 4e bij de eerstejaars Nieuwelingen, Michiel Ceulemans legde beslag op de 19e plaats bij de Junioren. Cedric Mertens werd in de B-categorie 42e.





Geen opmerkingen: