zaterdag 6 februari 2021

Gemeenteschool Klim-op sluit de deuren

Zowel de kleuter- als de lagere school van Gemeenteschool Klim-op Herenthout zullen vanaf maandag 8 februari volledig de deuren sluiten wegens een uitbraak van de Britse corona-variant. De school zal de hele week gesloten zijn, aansluitend begint de krokusvakantie.

Eerder deze week werden de leerlingen van de a-klassen van het vierde en het zesde leerjaar al in quarantaine geplaatst wegens de besmetting van een leerling. Volledig volgens het protocol voor scholen heeft de CLB-arts vanaf de eerste dag de situatie op de voet gevolgd en een risico-inschatting gemaakt. Aangezien ondertussen meerdere leerlingen en een leerkracht positief getest zijn en een aantal leerkrachten preventief in quarantaine zitten, heeft het CLB samen met de directie en burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) beslist om vanaf maandag de volledige school te sluiten.
Alle ouders werden vandaag door de school persoonlijk op de hoogte gesteld van de sluiting. Omdat sinds deze week de kinderopvang in de scholen zelf wordt georganiseerd, zal er vanaf maandag ook geen voor- en naschoolse opvang meer mogelijk zijn voor de leerlingen in Gemeenteschool Klim-op.

Geen opmerkingen: