vrijdag 9 februari 2024

School Is Cool en YESNOMAYBE op Clamotte Rock

De Gentse grunge/punkband YESNOMAYBE, één van de winnaars van de Nieuwe Lichting 2024, is vanmorgen toegevoegd aan de zaterdagse line-up van Clamotte Rock. School Is Cool krijgt dan weer een plek op de affiche van vrijdag.

Andere nieuwe namen voor vrijdag 11 mei zijn die van Shorty Jetson and The Lefthands en Let’s Dance. Shorty Jetson and The Lefthands brengt americana feelgood countrypop met een eigen accent. Clamotte Rock heeft er alvast het volste vertrouwen in dat zij het publiek vlotjes zullen inpalmen.
Let’s Dance! Put on your red shoes and dance the blues. Nee nee, Let’s Dance is een project van DJ’s Emillion en Hypesquad. Apart tekenen zij al jarenlang present op Clamotte Rock. Nu is het de eerste keer dat ze samen én met MC TUKOBINO - What’s in a name? - op het grote podium plaatsnemen. Spannend!

Terug naar school
School Is Cool kent voor weinig muziekliefhebbers nog geheimen. Sinds hun oprichting, ondertussen al meer dan tien jaar geleden, stonden ze op de grootste podia van het land, waaronder die van Dranouter, Marktrock, Maanrock, Pukkelpop en Rock Werchter.
Met Clouseau, School Is Cool, The Troggs, Shorty Jetson and The Lefthands en Let’s Dance is de line-up voor de mainstage op vrijdag op Clamotte Rock compleet. Op het DJ-podium tekenen DJ Wout, Milano en opkomend talent DJ Mettes present. Wie het derde (?!?) podium op vrijdagavond én zaterdag inneemt, is nog een groots geheim. Wij zijn alvast superbenieuwd!

Computer says yes, no, or maybe
YESNOMAYBE mag zaterdag 12 mei openen. Als ze live spelen, hoor je naar verluidt wel eens ‘Broeder Jacob’, maar dan in hun eigen punkversie. Hun nummer ‘Hypnogagic’ verwijst naar de staat van bewustzijn die ervaren wordt in de periode tussen het wakker zijn en in slaap vallen. Songtitels als ‘Fist In Your Face’ en ‘Ketamine Overdose’ laten weinig over aan de verbeelding. Mogelijke bijwerkingen zijn angst, opwinding of een gevoel van trippen. U bent gewaarschuwd!
Voor zaterdag belooft de Clamotte Rock-organisatie binnenkort trouwens nog twee extra headliners. Werden reeds aangekondigd: Therapy?, Prins S. en de Geit, Captain Kaiser, USED, Mark with a K, Da Rick en nog vele anderen.

Praktisch
Combi- en vrijdagtickets zijn allemaal de deur uit. Wie er op zaterdag nog bij wil zijn, wordt aangeraden niet te lang meer te wachten. Ook daar worden de kaartjes schaars. Voor zo’n zaterdagticket tel je 45 euro neer. Tickets zijn online beschikbaar via de website van het festival of in lokale krantenwinkels ’t Krantje te Herenthout en Dagbladhandel Papyrus in Nijlen. Men zegge het voort ...

Geen opmerkingen: