zaterdag 23 maart 2024

Opening digipunt Herenthout

Op zaterdag 13 en zondag 14 april wordt het digipunt van Herenthout feestelijk geopend in de bib. Vanaf dan kan je er elke zaterdag tussen 10 en 12 uur terecht voor gratis digitale ondersteuning.

Een digipunt is een plek waar inwoners gratis hulp krijgen bij al hun vragen rond het gebruik van een computer, smartphone of andere digitale toepassingen. “Elke zaterdag staat een digihelper van 10 tot 12 uur klaar om geduldige ondersteuning op maat te bieden”, klinkt het.

Infosessie rond cybercriminaliteit
Bij de opening van het digipunt kunnen bezoekers nog een aantal andere zaken ontdekken. Zo zijn er nostaligische videogames te vinden en is er een Wikipedia-race. Verder organiseert de gemeente op zaterdag 13 april ook een infosessie rond cybercriminaliteit. Tussen 9.45 en 12 uur kan je luisteren naar allerlei tips & tricks om je te beschermen tegen de gevaren van het internet. Een aantal onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn phishing, valse profielen, social media hacking en scamming. Daarnaast krijg je ook verschillende algemene preventietips mee. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door te mailen naar integrale.veiligheid@regioneteland.be, of door te bellen naar 014-24 66 90. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

Digihelpers
De gemeente is ook nog op zoek naar digihelpers. Wie graag digitale kennis wil delen met anderen en zo wil helpen met het versturen van e-mails, itsme®, videochatten of online veiligheid kan digihelper worden in de bibliotheek van Herenthout. Meer info vind je op herenthout.be/nieuws/digihelper-gezocht.

Geen opmerkingen: