zondag 29 mei 2005

Huirtuitse kickboxers maken brokken

Gisteren vond in Hulshout het Belgian Open Championship Kickboxing 2005 (Semi- & Light Contact) plaats. Het internationale deelnemersveld - zo'n 260-tal vechters uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Wales en het Verenigd Koninkrijk - maakte dat onze Huirtuitse kickboxers de titels niet op een presenteerblaadje aangeboden zouden krijgen.
Nick Geeraerts (Boudewijnlaan) wou na drie bronzen medailles eerder dit jaar, éindelijk eens een titel mee naar huis nemen. Hij begon in het semi-contact dan ook zeer geconcentreerd aan zijn wedstrijden en belandde uiteindelijk op het hoogste schavotje door de finale te winnen tegen een Duitser. In het light-contact strandde Nick op een tweede plaats.
Dat Bono Harzé (Vliegplein) momenteel op een wolk kampt, werd meteen duidelijk in zijn eerste kamp in het semi-contact die hij met overduidelijke 10-0 cijfers won. De finale verliep gelukkig iets spannender: 10-7 tegen een jongen uit Beveren. Ook in het light-contact belandde Bono op het hoogste schavotje door in de finale te winnen van een knaap uit Wales. Hij deed dit met zoveel overtuiging en technische hoogstandjes, dat het aanwezige publiek volledig uit de bol ging.
En ook vader Tom Harzé kon zich eindelijk nog eens tonen aan het thuispubliek: in het light-contact werd hij voor de derde keer Internationaal Open Belgisch Kampioen; in het semi-contact werd hij mooi tweede.

Onze kickboxers nemen nu een paar maanden vrijaf. Volgende afspraak is een tornooi in Beveren (24 en 25 september), dat als eerste voorbereiding zal dienen voor het WK in Canada dat plaatsvindt in november...