maandag 30 mei 2005

Volledig Funakoshi-podium op Beker der Kempen

Afgelopen zaterdag werd in Beerse voor de tweede maal de Beker der Kempen georganiseerd. Dit vriendschappelijke karatetoernooi is bedoeld om jonge karateka’s de competitiesfeer te laten proeven en hen voor te bereiden op de grotere toernooien. Op het programma stonden zowel de disciplines kata als kumite, alles mooi ingedeeld per leeftijd en soms per gordel.
In de gemengde kumite reeks van 8 tot 11 jaar werd het podium volledig bezet door karateka’s van Funakoshi. Elisa Romero misleidde met haar glimlach alle tegenstand, om vervolgens snel uit te halen met een perfecte stoot. In de finale liet haar teamgenoot James Ross-Clement zich op die manier verrassen. Thomas Vervoort en Nils Renap belandden in dezelfde reeks op een gedeelde derde plaats. Dezelfde Nils Renap behaalde ook een derde plaats in de kata discipline. Morrinne Anthonis bevestigde haar talent in deze reeks; haar kata uitvoering werd door de jury met de eerste plaats bekroond.
De pas 7-jarige Dylan Dewit wist jury en publiek te bekoren met zijn kata uitvoering. Ondanks het feit dat hij werd ingedeeld in een reeks met jongens en meisjes tot 12 jaar, wist hij toch de eerste plaats te bemachtigen.
In de reeks kumite 12 tot en met 13 jaar ontweek Jochen Daems knap alle aanvallen van zijn tegenstanders, om daarna regelmatig een mooi punt te scoren. In de halve finale verloor Jochen echter met het kleinste verschil van de latere winnaar.
In de hoogste reeks - jongens en meisjes tot en met 17 jaar - was het Bart Caers die in de kata verrassend de derde plaats wegkaapte. In de kumite stormde hij door tot in de finale, maar Bart verloor de kamp door te veel buiten de tatami te stappen.