zaterdag 14 mei 2005

Kunstkring Toreke Fotografie stelt tentoon

Nog tot en met zondagavond kan U in GOC Ter Voncke terecht voor het jaarlijkse foto- en diasalon van Kunstkring Toreke Fotografie. Gisteren al konden genodigden Foto's Zien tijdens de traditionele vooropening met receptie. Afgaand op de talrijk opgekomen genodigden kunnen we alleen maar besluiten dat fotografie in de lift zit, een stelling die door Don Dieltjens in zijn openingswoord werd bijgetreden. "Verschillende geïnteresseerden zijn onze kring komen vervoegen", wist hij. De gezellige en gemoedelijke sfeer, de vele activiteiten en gastsprekers, verschillende cursussen en diverse workshops hebben hier zeker toe bijgedragen. "Soms zijn we met zovelen, dat niet iedereen een plaatsje vindt", aldus een tevreden voorzitter, die zelfs een delegatie uit Sint-Truiden mocht verwelkomen.
Elk lid dat heeft deelgenomen aan de verschillende clubwedstrijden stelt werken tentoon naar eigen keuze, niet gebonden door enige jurering. Wat ons betreft mag U volgende foto's met méér dan gewone aandacht bekijken: 'De strop' van Jef Coenegrachts; 'Halloween' van Joeri De Schutter; 'Renners in de bocht' en 'Silo's' van Don Dieltjens; 'Tweecee' van Paul Pelsmakers; en 'Blue wall', 'Porter House' en 'Elien' van Wim Wouters.
Uitschieter van de - inmiddels al 38ste (!) - groepstentoonstelling is ongetwijfeld de diamontage 'Twins' (op muziek van Enya) van Joeri De Schutter. Voor de verschillende diareeksen wordt trouwens voor het eerst digitaal gewerkt, met pc en beamer. Naast het knappe 'Twins' zijn er ook projecties met werk van de clubleden, de inmiddels traditionele carnavalsimpressie en de twee gastreeksen 'Het onbegrensde' van Stef Van Haute, die ons meeneemt op ontdekkingstocht in de ruimte, en 'The vanishing race' van Freddy Adam en Johan Werbrouck, dat het verhaal vertelt van de Noord-Amerikaanse indianen op muziek van Robbie Robertson van The Band.
Vermelden we ook nog dat Joeri De Schutter (kleurenfoto en dia), nieuwkomer Paul Pelsmakers (zwart-witfoto) en August Balemans (stadslandschappen) werden gelauwerd voor het behalen van de beste resultaten in de clubwedstrijden van het voorbije werkjaar.

Geen opmerkingen: