woensdag 18 mei 2005

Uit de hand gelopen examenfeestje groeit uit tot festival

Zo'n 1.500 muziekliefhebbers hebben afgelopen zaterdag de weide van Trees Clamotte gevonden voor de Hooifeesten. Wat ooit begon als een feestje om wat stoom af te blazen na de examens is nu uitgegroeid tot een volwaardig festivalletje.
Ondertussen is het negen jaar geleden dat Stijn Verstappen, Sander Ooms en Maarten Hoeylaerts besloten om na de examens een feestje te bouwen. In een wei plaatsten ze een beestenwagen waarop enkele lokale bandjes kwamen optreden. De toegang was gratis en er daagden een hondertal feestvierders op.
"Het was nooit echt de bedoeling om een festival te organiseren," verduidelijkt Sander in Het Nieuwsblad. Inmiddels werd er een vzw opgericht die elk jaar de Hooifeesten organiseert. Een zestigtal vrijwilligers helpt mee om alles in goede banen te leiden. Groeien wil de organisatie niet meer. "Zoals het nu is, is het perfect voor ons", zegt Sander. "Het belangrijkste is dat iedereen er plezier aan heeft."
Winst maken is ook geen prioriteit. "Als we al uit de kosten raken, zijn we al blij", beseft Sander. "Eventuele winst die we toch maken, investeren we volgend jaar om grote namen op de affiche te plaatsen."
De succesformule van de Hooifeesten is ongetwijfeld de mix van lokale groepen met bekende namen, zoals The Kids dit jaar. Ook de lage toegangsprijs en het feit dat een pintje maar 1 euro kost, maakt het festival uniek. "Die combinatie is moeilijk, maar we streven ernaar om dit zo te houden!"



The day after. (foto's: ever)

Geen opmerkingen: