maandag 29 augustus 2005

Ring rond Antwerpen klaar

Goed nieuws voor alle stoeters die dagelijks met de wagen de Antwerpse ring op moeten. Morgen is de heraanleg van het wegdek op de ring immers klaar. Ten laatste om 14 uur zullen de rijstroken richting Gent weer volledig beschikbaar zijn voor het doorgaand verkeer. In de richting van Nederland was dat vorige week dinsdag al het geval. De werken zijn vroeger klaar dan gepland, wat de aannemer een aardige financiële bonus oplevert.
De op- en afritten gaan dan weer stelselmatig open. Uiterlijk tegen woensdag 31 augustus zijn het complex Merksem (1), het complex Berchem (4) en de opritten aan de Jan Van Rijswijcklaan, de Kolonel Silvertopstraat en de Amamtunnel weer open. De afrit ’t Zuid (5a) is al enkele dagen open. De laatste opening, aan de Gerard Le Grellelaan, is gepland op 10 september.
En toch wordt er in september nog een tijd gewerkt op de ring richting Gent (Ring 1) aan de aansluitingen met de E313-E34 en de E19/A12-zuid. Omdat er daar vroeger werfbruggen stonden, is de heraanleg van het wegdek er nog aan de gang. Daar blijft de toegelaten snelheid dan ook 70 km/uur.
De werken aan de Antwerpse ring werden in twee fasen uitgevoerd. Op 6 april van vorig jaar begon de heraanleg in de richting Nederland, een werk dat eind oktober 2004 klaar was, zo brengt Nick Orbaen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) in herinnering. Tijdens de wintermaanden werd er niet gewerkt. Op 4 mei van dit jaar begonnen de werken richting Gent. Die zouden oorspronkelijk op 12 september klaar zijn, maar dat zal dus al op 30 augustus het geval zijn, bovendien voor de scharnierdatum van 1 september. Het nieuwe wegdek op de ring zou volgens de ingenieurs goed moeten zijn voor een periode van 35 tot 40 jaar, aldus de BAM, dat de communicatie over de ringwerken verzorgt, maar later in opdracht van de Vlaamse regering zelf zal instaan voor het grootscheepse Masterplan voor de Antwerpse mobiliteit, dat onder meer de Oosterweelverbinding voorziet. (Bronnen: Gazet van Antwerpen en Antwerken)

Geen opmerkingen: