vrijdag 19 augustus 2005

Start to Run aan tiende editie toe

Na het grote succes van de vorige edities start AC Herenthout in september met de najaarssessie van Start to Run, een jogcursus voor beginners en gevorderden. De loopcursus, een project van De Vlaamse Atletiekliga, is bestemd voor iedereen die op een verantwoorde, ontspannende en gezonde manier wil bewegen en sporten, zowel de beginnende jogger als de jogger met al wat loopervaring.
“Dit is onze tiende editie en tot hiertoe hebben wij 648 deelnemers mogen begeleiden”, aldus Michel Nicasi, één van de drijvende krachten achter de cursus in ons dorp. “De meesten onder hen zijn vrouwen (80 %), de gemiddelde leeftijd ligt net onder de 40 jaar.” 66 % van de deelnemers zijn echte beginners (van 0 naar 5 km), maar ook de gevorderden (van 5 naar 10 km) zijn met 24 % sterk vertegenwoordigd. De groep die zich wil vervolmaken (van 10 naar 15 km) haalt net de 10 %.
Het percentage deelnemers dat uiteindelijk het einddoel haalt (de eindtesten over 5, 10 of 15 km) ligt in Herenthout vrij hoog, meer dan 70 %. “Van al diegenen die tot nu toe aan die eindtesten hebben meegedaan, slaagde iedereen”, weet Michel Nicassi. “Sinds dit jaar telt Herenthout vier begeleiders: Rudi Cool, Annik Dom, Staf Heylen en ikzelf. Wij werken met schema's die reeds door honderden met succes werden afgewerkt.”
Tot slot nog dit: joggen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht. Bovendien geeft het brevet dat iedere geslaagde deelnemer van de 5 km-test ontvangt zowel bij de Liberale Mutualiteiten als de Christelijke Mutualiteit recht op een tegemoetkoming van 10 euro.

WAAR & WANNEER Op maandag 19 september is er op 't Kapelleke om 19 uur een infovergadering, waarna je meteen kan inschrijven en starten met de eerste les. Deelname in de onkosten bedraagt 20 euro. De cursus loopt over tien weken.
INFO Annik Dom (0478-29 40 06 of e-post), Michel Nicasi (014-50 12 27 of e-post) en Jef Van Herck (014-51 30 24 of e-post).

Geen opmerkingen: