maandag 17 oktober 2005

Herenthoutse kickboksers scoren in Oostakker

Gisteren stond in Oostakker de Open Semi-Contact Kickboxing Cup op het programma. Coach Tom Harzé kon opnieuw beroep doen op een compleet Huirtuits team.
Bono Harzé kwam in zijn reeks (-30 kg) uit tegen een tegenstander van formaat. Letterlijk dan, want: een kopje groter. Bono keek gelijk tegen een achterstand aan en had heel veel moeite om de score tegen het einde van de tweede ronde op 3-3 te brengen. In de verlengingen ging hij door op zijn elan en haalde het met 6-4. In de finale trof hij zijn maatje Kiandro van Beveren, die er gebrand op was revanche te nemen na zijn verlies op het Belgisch Kampioenschap. Na een trap tegen zijn neus een achterstand van 2 punten zag het er even heel slecht uit voor Bono. In de tweede ronde kon hij de score in evenwicht brengen en net voor het eindsignaal slaagde hij erin het winnende punt te scoren. Meteen de zesde tornooizege dit jaar voor het zevenjarige talent uit Herenthout.
Als tweede kwam Nick Geeraerts aan de beurt. Nick domineerde zijn eerste partij en vernederde zijn tegenstander met een 10-0 monsterscore. Jammer genoeg kon hij het niveau van de halve finale niet aanhouden en verloor hij de finale met het kleinste verschil: 7-6.
Coach Tom Harzé kwam als laatste op de mat en ook hij zette een schitterende eerste wedstrijd neer: 12-2. In de halve finale kwam hij uit tegen een oude bekende uit Beveren en moest hij nipt het onderspit delven: 6-8 en brons voor Tom.
De laatste voorbereidingswedstrijd voor het WK zit er dus op. Volgende afspraak is het wereldkampioenschap dat van zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 november 2005 plaats vindt in het Canadese Niagara Falls. De Herenthoutse delegatie vertrekt op vrijdagmorgen 4 november en wordt op zaterdagnamiddag 12 november terug thuis verwacht, hopelijk met drie medailles!


Tom Harzé haalde brons in Oostakker. (foto: Tom Harzé)

Geen opmerkingen: