maandag 17 oktober 2005

Volleybaluitslagen (15 en 16 oktober 2005)

Eerste nationale mannen A:
VC Vosselaar - VC Herenthout • 3-2 (setstanden: 22-25, 25-12, 25-21, 22-25 en 15-11)
VCH was collectief zeer sterk in de eerste set tegen een team dat nauwelijks gewijzigd is tijdens het tussenseizoen en dat voor de wedstrijd op een derde plaats stond, d.i. ook de plaats waar men vorig seizoen eindigde. Na een 5-8 en 14-19 tussenstand naderde Vosselaar terug tot 18-20, maar de eerste set ging verdiend naar oranje-zwart. De tweede set was veruit de slechtste van dit seizoen en hopelijk blijft dit zo. De spelers van VCH werden pas bij 15-2 wakker geschud en hielden toen pas gelijke tred met de thuisploeg. Spannende derde set, gelijkopgaand tot 16-16, toen maakte Vosselaar het verschil. Na 18-16 en 22-18 gaven zij de voorsprong niet meer uit handen. Meermaals haasje-over in set vier tot 13-14, VCH haalde terug het niveau van het eerste halfuur en de spelers hielden het hoofd koel tot de 2-2 op het scorebord prijkte. De thuisploeg liet in het begin van de tiebreak niets aan het toeval over en raasde naar een beslissende 6-1 voorsprong, hoe Houtmeyers, Thielemans en co ook knokten de thuisploeg gaf geen krimp. Met dit onverhoopte punt komt VCH niet verder dan een negende plaats, alle tegenstanders tot op heden staan wel in de top vier gerangschikt. De komende weken zal tegen de mindere goden blijken of oranje-zwart hier thuishoort.

Dames 1ste provinciale: Spinley Dessel - Herenthout • 3-2 (16/10/2005)
Heren 1ste provinciale: VC Geel - Herenthout • 3-1
Dames 3de provinciale A: Herenthout vrij
Heren 3de provinciale C: VC Geel 3 - Herenthout • 3-1