dinsdag 1 augustus 2006

Open Monumentendag ‘Import//Export’

Open Monumentendag wil het publiek van dichtbij laten kennismaken met het onroerend erfgoed, door monumenten, landschappen en archeologische sites één dag per jaar gratis open te stellen voor het publiek. De achterliggende gedachte is sensibilisering en daardoor versterking van de solidariteit rond de zorg voor ons onroerend erfgoed.
Het thema van Open Monumentendag 2006 op 10 september is ‘Import//Export’. Daarbij gaat het niet alleen over het aanwijzen van de vreemde of uitheemse invloeden in onze gebouwen en landschappen. Even boeiend is het verhaal achter die invloeden. Hoe kwamen ze hier terecht en vermengden ze zich met het lokale of handhaafden ze juist hun uitheems of internationaal karakter? Wat was de bijdrage van onze voorouders aan die wereldwijde wisselwerking?
Deze Open Monumentendag gaat vooral over het avontuur van interactie, over de culturele, sociale, economische, technische en ideologische achtergronden waartegen die grenzeloze inspiratie zich aftekende.

Het Monumentenmagazine met daarin het hele programma wordt vanaf half augustus gratis verspreid via o.a. de Toeristische Diensten, de VVV’s, bibliotheken en Standaard Boekhandels. Online vind je het volledige Open Monumentendag Programma terug op de webstek van de Open Monumentendag Vlaanderen.

INFO Coördinatiecentrum Open Monumentendag Vlaanderen, Erfgoedhuis Den Wolsack, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen, (tel.: 03-212 29 55, fax: 03 212 29 56 of e-post)

Geen opmerkingen: