zondag 20 april 2008

Cultuurprijs beslecht met één stem verschil

De Cultuurprijs 2007 gaat naar het Pieter-en-Pauwelkoor. Het koor, dat vooral begrafenissen opluistert, klopte dichteres Edith Cassiers op de meet. De prijs, waaraan een bedrag verbonden is van 250 euro, werd gisteren uitgereikt in de gemeentelijke feestzaal.
Om één en ander spannender te maken, werden de stembriefjes van de tweede stemronde tijdens de verkiezing eind februari in een enveloppe gestopt, die achteraf werd verzegeld. Na toespraken van voorzitter van de cultuurraad Jan Limbos, burgemeester Roger Gabriëls en schepen van cultuur Stijn Raeymaekers, en twee korte optredens van de genomineerden, ging die verzegelde enveloppe gisteren éindelijk open. In een spannende nek-aan-nekrace haalde het Pieter-en-Pauwelkoor het uiteindelijk met één stem verschil.
Dat het verse bestuur van de cultuurraad een nieuwe wind door de Huirtuitse wandelgangen wil doen waaien, was gisteren niet alleen te merken aan de stemtelling en de bekendmaking van de laureaat op de dag van de uitreiking van de Cultuurprijs zelf. De avond werd immers opgeluisterd met een akoestische set van de rockgroep Consanguinity. Zij brachten naast eigen werk onder meer covers van Hooverphonics ‘Mad About You’, Jacques Brels ‘Amsterdam’ en Bob Dylans ‘All Along The Watchtower’. Jammer dat het aanwezige publiek zich niet de discipline kon opleggen om - al was het maar tijdens de drie eerste nummers, die werden gespeeld tussen de toespraken door - even te luisteren. Zij misten hierdoor (h)eerlijke versies van onder andere ‘Easy’, ‘Once’, ‘Blood’, ‘She Prays’, ‘Welcome To The New World’ en het onovertroffen ‘Choices’.


Tijdens de uitreiking zong het Pieter-en-Pauwelkoor twee nummers ...


... en las Edith Cassiers één van haar gedichten voor.

Geen opmerkingen: