dinsdag 29 april 2008

LRV Herenthout levert twee Belgische kampioenen

Het voorbije weekend werd op Jumping Grobbendonk door de ponyruiters om het Belgisch kampioenschap gesprongen. Jef Wellens en Vicky Van De Poel van de ponyclub LRV Herenthout veroverden beiden een nationale titel.
Bij de pony’s ging de overwinning naar de favoriet Jef Wellens met Baloubet du Rouret. Jef wist in de vier omlopen slechts één balkje uit de lepels te tikken en werd zo dus verdiend Belgisch Kampioen.
Vicky Vandepoel haalde het met Whisper bij de scholieren. In een spannende barrage met drie moest er gereden worden voor de gouden, zilveren en bronzen plaats. Als eerste starter wist Vicky onmiddellijk een mooie foutloze rit neer te zetten. Pieter Kenis kwam als tweede in de ring. Ook hij bleef foutloos met Alonka maar beet zijn tanden stuk op de tijd van Vicky en Whisper.
Je kan de twee kersverse Belgische kampioenen ongewijfeld aan het werk zien tijdens de jaarlijkse pony- en paardenjumping van LRV-Herenthout. De twee zandpistes aan de Koestraat worden in het weekend van 21 en 22 juni 2008 weer omgetoverd in een paradijs voor jumpingliefhebbers.
Op zaterdag 21 juni zullen de ponyruiters het beste van zichzelf geven in proeven van 40 cm tot 110 cm, met als hoogtepunt een spannende mastersproef op de hoofdpiste. Ongetwijfeld zal menig jong springtalent zorgen voor spannende wedstrijden.
De volgende dag, zondag 22 juni is het aan de paardenruiters. Zij zullen strijden voor de overwinningen in proeven van 80 tot 130 cm. Afsluiter is opnieuw een mastersproef op het A-terrein, waarvoor enkel ter plaatse kan worden ingeschreven.
Op beide dagen wordt om 9.00 uur gestart met de wedstrijden op het B-terrein. Een uur later, vanaf 10.00 uur herhalen dezelfde proeven zich op het A-terrein. Hierbij kan er indien gewenst, worden gestart in 2 proeven na elkaar. Op deze manier poogt de organisatie opnieuw een gevarieerd programma samen te stellen waar alle jumpingliefhebbers hun gading in vinden.
Meer info vind je op Jumping Herenthout.

Geen opmerkingen: