dinsdag 29 april 2008

Beestenboel in ’t Verschil

Dat dieren een belangrijke rol spelen in het verse interieur van het jeugdhuis, is het minst wat je kan zeggen. Eén en ander begon naar het schijnt met een lamp in konijnenvorm. “We kochten het ding in een kringloopwinkel”, vertelde Vicky Van Gehuchten vorige week in Gazet Van Antwerpen. “Gaandeweg verzamelden we meer dierenbeeldjes. Vandaar dat een konijntje nu onze mascotte is.”
En dan is er nog de bizarre muurschildering waarop jongeren met dierenhoofden prijken. “Twee kunststudenten leefden zich volledig uit op de muur”, wist Vicky te vertellen in de krant. “We kozen resoluut voor een retrostijl. Daardoor refereren we niet aan een specifieke sub­cultuur. ’t Verschil is nu een plek met persoonlijkheid.”
Naar aanleiding van de opening van het vernieuwde jeugdhuis waren op de webstek trouwens een drietal promofilmpjes te zien. Eén van de riedeltje die je bij de filmpjes hoort, is getiteld ‘The Teddy Bear’s Picnic’, bekend van onder andere PDW’s ‘De Vloek Van Vlimovost’ en ‘The Singing Detective’.

Geen opmerkingen: